BBQ & Grill Blog

Ons CarnivoreBBQ blog biedt bruikbare en nuttige BBQ- en grill tips. Daarnaast geven we ook eenvoudige en heerlijke BBQ recepten voor beginners en gevorderden. Maar daar stoppen wij niet. We geven ook adviezen over hoeveel eten (bijv. vlees, pasta of rijst) je per persoon ongeveer nodig hebt. En we beantwoorden veel gestelde vragen; zoals wat is kebab precies voor vlees, of hoelang van tevoren moet ik mijn BBQ aansteken. Lees onze blogartikelen door en verbreed je BBQ horizon 馃檪

Wat is klapstuk? + lekkere recepten

Wat is klapstuk? + lekkere recepten

Klapstuk is, net zoals bavette, bezig met een ware opmars in Nederland. Het staat tegenwoordig op veel menukaarten en dit stuk vlees ligt ook steeds vaker op de BBQ. Lees deze blogpost vol nuttige informatie en je bent ook een expert op het gebied van klapstuk.  ...

Rookhout voor bij de BBQ

Rookhout voor bij de BBQ

BBQ-en gaat vandaag de dag allang niet meer zoals we dat vroeger deden. Met een speklap en een hamburgertje. Nee, we BBQ-en vandaag de dag meer zoals ze dat al een hele lange tijd in de USA doen. Namelijk vooral low & slow en hoog op smaak. We gebruiken onze...

Broccoli blancheren: De twee beste manieren

Broccoli blancheren: De twee beste manieren

Wat is blancheren en waar is het goed voor? Bij het blancheren wordt de broccoli kort gebroeid met heet water. Dit deactiveert bepaalde enzymen. Dit zorgt ervoor dat de groente zijn knapperige textuur en kleur behoudt en voorkomt dat waardevolle ingredi毛nten worden...

C么te de boeuf bereiden op je BBQ

C么te de boeuf bereiden op je BBQ

Tijdens mooie dagen gaat er niets boven het uitnodigen van vrienden of familie om samen met hen een goede grill rond de barbecue te delen. In dit geval geniet je van de "Rolls Royce" van rundvlees, namelijk de c么te de boeuf! Een gezellig moment van delen dat een...

Sportvoeding voor de BBQ

Sportvoeding voor de BBQ

Veel serieuze sporters houden hun voeding scherp in de gaten. Ze letten op de calorie-inname en het prote茂ne-gehalte om hun lichaam te bieden wat het nodig heeft. Voedingsstoffen zijn namelijk erg belangrijk bij spieropbouw; met alleen zwaar trainen kom je er niet, of...

Wat is ijsbeen vlees?

Wat is ijsbeen vlees?

Het ijsbeen is een deelstuk van varkensvlees en verwijst ook naar een gerecht dat ermee wordt bereid. het stuk bot, ook wel varkensknokkel genoemd, bevindt zich aan de voor- en achterpoten van het dier, tussen de tarsale gewrichten en de knie- of ellebooggewrichten....

Wat is Duitse biefstuk?

Wat is Duitse biefstuk?

Duitse biefstuk is in iedere supermarkt verkrijgbaar en is populair omdat het niet al te prijzig is. Maar wat is Duitse biefstuk precies en hoe kun je Duitse biefstuk het beste bakken? We leggen je het uit in dit artikel.   Wat is Duitse biefstuk? Zoals je...

Wat is couscous en is het eigenlijk wel gezond?

Wat is couscous en is het eigenlijk wel gezond?

Couscous is een graanproduct dat afkomstig is uit Noord-Afrika. Ook in Nederland zijn wij ontzettend dol op couscous. En dat is niet gek, het is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens snel klaar te maken en je kunt er eindeloos mee vari毛ren. Maar wat is...

BBQ tip: Hoe lang op voorhand BBQ aansteken?

BBQ tip: Hoe lang op voorhand BBQ aansteken?

Menig beginnend BBQ鈥檈r worstelt met de vraag; 聽hoe lang op voorhand moet ik de bbq aansteken? De kolen liggen in het rooster, de aanmaakblokjes (als je die hebt) zijn goed verdeeld, en na een korte opvlamming dooft de hele magie weer. Wat kan er gedaan...

Hoeveel boerenkool per persoon heb je nodig?

Hoeveel boerenkool per persoon heb je nodig?

In dit artikel beantwoorden we de vraag hoeveel boerenkool per persoon heb je nodig. Met een uitgebreide analyse van de geschatte portiegrootte van boerenkool voor 茅茅n persoon. We bespreken ook de houdbaarheid van boerenkool en tips over hoe je het goed kunt bewaren....

Wat is Bavette?

Wat is Bavette?

Bavette is aan een opmars bezig en wordt tegenwoordig overal geserveerd en klaargemaakt. Maar wat is Bavette? En hoe kun je dit stuk vlees het beste klaarmaken op de BBQ? Wij geven je alle informatie in dit artikel.   Wat is Bavette? Vanglap, vinkelap of bavette...

Wat is sous vide koken? En wat heb je nodig?

Wat is sous vide koken? En wat heb je nodig?

Sous vide koken is de methode om vlees, vis of groenten te koken bij relatief lage temperaturen van minder dan 100掳C. Het product wordt vacu眉m getrokken zodat het niet met zuurstof kan reageren. Door sous vide te koken kun je garanderen dat het vlees 100% precies is...

Welk vlees zit er in gyros?

Welk vlees zit er in gyros?

Ben je een groot fan van gyros? Dan ben je niet de enige, want steeds meer mensen in Nederland vinden het lekker om dit gerecht zo nu en dan te eten. Maar wat is gyros precies? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in. We gaan verschillende onderwerpen bespreken....

Welk vlees zit er in shoarma?

Welk vlees zit er in shoarma?

Shoarma is gemarineerd vlees dat in dunne reepjes wordt gesneden en vaak in een pitabroodje of in andere recepten wordt gebruikt. Shoarma komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het vlees dat voor shoarmavlees gemaakt wordt kan gemaakt worden rundvlees, kip,...

Welk vlees zit er in kebab?

Welk vlees zit er in kebab?

In Nederland wordt er heel veel kebab gegeten. Men eet het hier bij verschillende aangelegenheden. Het wordt bijvoorbeeld gegeten na het uitgaan. Dit is een ware traditie en vrijwel iedereen heeft dit ooit gedaan. Uiteraard kan het ook bij verschillende andere...