Wanneer je een feestje gaat geven kun je kiezen uit een koud en warm buffet of een lekker BBQ buffet. Er zijn in Nederland heel veel cateraars die dit voor je kunnen verzorgen. Op deze pagina lees jij alles over de BBQ. Als jij het vlees bestelt via internet kun je zelf kiezen op welke manier je dat gaat bereiden. Cateringexperts van cateringregelen.nl praten je bij over de verschillende soorten BBQ’s en de diverse merken die te koop zijn.

Wat voor barbecues zijn er?

Er zijn verschillende soorten barbecues. Voor iedereen is er een barbecue die bij zijn of haar wensen past. Zo zijn er barbecues waarbij je zelf heel weinig hoeft te doen, en alleen op het vlees hoeft te letten. Er zijn ook barbecues waarbij je ook op het vuur moet letten. We verdelen de barbecues in het algemeen onder in 3 verschillende types:

  • Gas barbecues werken op vloeibaar gas, propaan of butaan en hebben na ongeveer vijftien minuten de ideale temperatuur bereikt.
  • Houtskoolbarbecues doen er iets langer over om warm te worden. Binnen een half uur is deze klaar voor gebruik. Deze barbecue werkt op kolen die verhit worden.
  • De Skottelbraai werkt ook op gas en is een Zuid-Amerikaanse barbecue.

Welke merken barbecues zijn er?

Er zijn natuurlijk meerdere merken barbecues op de markt te vinden. Zo heeft elke aanbieder zijn eigen ontwerp en eigenschappen aan de barbecue meegegeven. Wij zetten voor u de voornaamste aanbieders van barbecues op een rijtje:

  1. Barbecook: Barbecook is ontstaan met het idee dat barbecueën een buitengewone manier is om gerechten te bereiden. Aangezien de barbeque meestal erg primitief is, heeft Barbecook hierop ingespeeld door de barbecues efficiënter en veiliger te maken. Door het gebruik van roestvrij staal is de levensduur van de barbecue verlengd waardoor er een maximaal aantal warmte kan worden vastgehouden. Dit is essentieel voor een barbecue. Een primeur van Barbecook is het Quickstart systeem waarmee eenvoudig en snel de barbecue aangestoken kan worden.
  2. Weber: Weber is ontstaan rond 1952 in Chicago, Illinois in de Verenigde Staten. George Stephen had het gehad met open barbecues waar de wind, as en wakkerende vlammen het eten verpestten. Omdat hij bij een bedrijf werkte die stalen scheepsboeien produceerde kwam hij op het idee van een ronde afgesloten barbecue met deksel. Hij verkocht deze in eerste instantie alleen aan zijn vrienden maar al gauw stonden zijn barbecues ook in de winkels.
  3. CADAC: CADAC is een vertrouwd en gerenommeerd merk in Zuid-Afrika.  CADAC levert artikelen voor in de open lucht, op het terras op in de tuin. Hierbij ligt het accent op de duurzaamheid, gebruiksgemak en draagbaarheid van het product. Het basisidee voor een CADAC barbecue is gemakkelijk, snel en gezond een maaltijd in de buitenlucht bereiden op een toestel die gemakkelijk  monteerbaar, opvouwbaar en vervoerbaar is. CADAC staat in Zuid-Afrika vooral bekend om de Skottel Braai. Een ronde schaal geplaatst op een buis die verbonden is met een gasfles. Hiervoor kun je ook allerlei BBQ tips vinden.
  4. Grand Hall: Grand Hall is opgericht in 1976 en richt zich puur op barbecues die op gas werken. Op dit moment is Grand Hall de grootste gasgrill-fabrikant ter wereld, dankzij het toepassen van een enorme schat aan kennis op het gebied van buitenkeukens en buitenfornuizen. Grand Hall heeft daarnaast meer dan 50 patenten zoals bijvoorbeeld die voor een automatisch elektronisch ontstekingssysteem. Ook worden de nieuwste technologieën voor barbecues door Grand Hall ontwikkeld. Ook het oog wilt wat en daar weten ze bij Grand Hall ook alles vanaf aangezien hun design ook zeer fraai te noemen is.