Nieuwe artikelen:

Categorieën:

Adverteren op CarnivoreBBQ

Met de blog CarnivoreBBQ bereiken we de doelgroep die geïnteresseerd is in barbecueën, vlees, lekkere gerechten en voeding. Wil jij een advertorial plaatsen? Of heb je een andere samenwerking in gedachten? Neem contact op met info@mindbogglingmedia.com.

BBQ & Grill Blog

Ons CarnivoreBBQ blog biedt bruikbare en nuttige BBQ- en grill tips. Daarnaast geven we ook eenvoudige en heerlijke BBQ recepten voor beginners en gevorderden. Maar daar stoppen wij niet. We geven ook adviezen over hoeveel eten (bijv. vlees, pasta of rijst) je per persoon ongeveer nodig hebt. En we beantwoorden veel gestelde vragen; zoals wat is kebab precies voor vlees, of hoelang van tevoren moet ik mijn BBQ aansteken. Lees onze blogartikelen door en verbreed je BBQ horizon 🙂

Broccoli blancheren: De twee beste manieren

Wat is blancheren en waar is het goed voor? Bij het blancheren wordt de broccoli kort gebroeid met heet water. Dit deactiveert bepaalde enzymen. Dit zorgt ervoor dat de groente zijn knapperige textuur en kleur behoudt en voorkomt dat waardevolle ingrediënten worden...

Lees meer

Wanneer kan je aluminiumfolie in de oven gebruiken?

Veel recepten raden aan om jouw voedsel tijdens het koken in aluminiumfolie te bedekken of in te pakken. Het is echter niet voor elke toepassing geschikt. Als je bijvoorbeeld aluminiumfolie als ovenfolie gebruikt, kan dit meer kwaad dan goed doen. Lees verder om meer...

Lees meer

Côte de boeuf bereiden op je BBQ

Tijdens mooie dagen gaat er niets boven het uitnodigen van vrienden of familie om samen met hen een goede grill rond de barbecue te delen. In dit geval geniet je van de "Rolls Royce" van rundvlees, namelijk de côte de boeuf! Een gezellig moment van delen dat een...

Lees meer

De populariteit van côte de boeuf verklaard

Sinds enige tijd hebben veel restaurants côte de boeuf op hun menu's en klanten reageren duidelijk met interesse. De populariteit van de côte de boeuf wordt verklaard door de rijke smaak en veelzijdigheid. Daarnaast is de côte de boeuf een goede steak om op de...

Lees meer

Sportvoeding voor de BBQ

Veel serieuze sporters houden hun voeding scherp in de gaten. Ze letten op de calorie-inname en het proteïne-gehalte om hun lichaam te bieden wat het nodig heeft. Voedingsstoffen zijn namelijk erg belangrijk bij spieropbouw; met alleen zwaar trainen kom je er niet, of...

Lees meer

Wat is ijsbeen vlees?

Het ijsbeen is een deelstuk van varkensvlees en verwijst ook naar een gerecht dat ermee wordt bereid. het stuk bot, ook wel varkensknokkel genoemd, bevindt zich aan de voor- en achterpoten van het dier, tussen de tarsale gewrichten en de knie- of ellebooggewrichten....

Lees meer

Wat is Duitse biefstuk?

Duitse biefstuk is in iedere supermarkt verkrijgbaar en is populair omdat het niet al te prijzig is. Maar wat is Duitse biefstuk precies en hoe kun je Duitse biefstuk het beste bakken? We leggen je het uit in dit artikel.   Wat is Duitse biefstuk? Zoals je misschien...

Lees meer

Wat is couscous en is het eigenlijk wel gezond?

Couscous is een graanproduct dat afkomstig is uit Noord-Afrika. Ook in Nederland zijn wij ontzettend dol op couscous. En dat is niet gek, het is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens snel klaar te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Maar wat is...

Lees meer

BBQ tip: Hoe lang op voorhand BBQ aansteken?

Menig beginnend BBQ’er worstelt met de vraag;  hoe lang op voorhand moet ik de bbq aansteken? De kolen liggen in het rooster, de aanmaakblokjes (als je die hebt) zijn goed verdeeld, en na een korte opvlamming dooft de hele magie weer. Wat kan er gedaan...

Lees meer

Hoeveel vlees heb je gemiddeld nodig?

Naarmate we ouder worden, neemt het belang van het dagelijkse stukje vlees meer en meer toe. De behoefte aan calorierijk voedsel neemt echter af. We hebben minder trek of verbranden het gewoonweg niet meer, wat zich uit in een toenemende lichaamsomvang. De, eveneens...

Lees meer

Hoeveel boerenkool per persoon heb je nodig?

In dit artikel beantwoorden we de vraag hoeveel boerenkool per persoon heb je nodig. Met een uitgebreide analyse van de geschatte portiegrootte van boerenkool voor één persoon. We bespreken ook de houdbaarheid van boerenkool en tips over hoe je het goed kunt bewaren....

Lees meer

Wat is Bavette?

Bavette is aan een opmars bezig en wordt tegenwoordig overal geserveerd en klaargemaakt. Maar wat is Bavette? En hoe kun je dit stuk vlees het beste klaarmaken op de BBQ? Wij geven je alle informatie in dit artikel.   Wat is Bavette? Vanglap, vinkelap of bavette is...

Lees meer

Wat is sous vide koken? En wat heb je nodig?

Sous vide koken is de methode om vlees, vis of groenten te koken bij relatief lage temperaturen van minder dan 100°C. Het product wordt vacuüm getrokken zodat het niet met zuurstof kan reageren. Door sous vide te koken kun je garanderen dat het vlees 100% precies is...

Lees meer

Welk vlees zit er in gyros?

Ben je een groot fan van gyros? Dan ben je niet de enige, want steeds meer mensen in Nederland vinden het lekker om dit gerecht zo nu en dan te eten. Maar wat is gyros precies? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in. We gaan verschillende onderwerpen bespreken....

Lees meer

Welk vlees zit er in shoarma?

Shoarma is gemarineerd vlees dat in dunne reepjes wordt gesneden en vaak in een pitabroodje of in andere recepten wordt gebruikt. Shoarma komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het vlees dat voor shoarmavlees gemaakt wordt kan gemaakt worden rundvlees, kip,...

Lees meer

Welk vlees zit er in kebab?

In Nederland wordt er heel veel kebab gegeten. Men eet het hier bij verschillende aangelegenheden. Het wordt bijvoorbeeld gegeten na het uitgaan. Dit is een ware traditie en vrijwel iedereen heeft dit ooit gedaan. Uiteraard kan het ook bij verschillende andere...

Lees meer

Bruschetta een heerlijk borrelhapje

Ben je op zoek naar een borrelhapje wat je snel en gemakkelijk kan maken? Denk dan eens aan bruschetta maken. Deze hapjes zien eruit alsof je lang bezig bent geweest, maar niks is minder waar. Ook kun je veel verschillende variaties maken, handig als je bijvoorbeeld...

Lees meer

Zelf kruidenboter maken met een twist

Zelf kruidenboter maken, een gemakkelijk en heerlijk recept Een stokbroodje kruidenboter zelf maken als voorgerecht, heerlijk bij een BBQ of als extra bijgerecht bij een salade. Op bijna elke menukaart staat wel een stokbroodje met kruidenboter. Voor veel mensen is...

Lees meer

Dezelfde druif, andere wijn

Wist je dat veel wijnen die van over de hele wereld komen, hun basis vinden in dezelfde druif? Er zijn een paar grote druivenrassen die, vaak vanuit Frankrijk, over de hele wereld verspreid zijn geraakt. Overal wordt er wijn van gemaakt, maar nergens smaakt de wijn...

Lees meer

Is BBQ met kerst wel een goed idee?

Mensen komen tegenwoordig met kerst steeds meer met leuke ideeën om te doen. Vooral met het eten is het lastig om hierbij origineel te blijven. Echter kan het wel erg leuk zijn om dit te doen. Zo kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om de BBQ aan te steken tijdens...

Lees meer

Heet, heter, heetst

Aardappelen, maar dan anders Als Nederlanders denken we dat we wel wat gewend zijn op het gebied van eten. We hebben een heleboel groentes die in eigen land groeien en de soorten aardappelen zijn ontelbaar geworden. Maar als we onze landsgrenzen overstappen komen de...

Lees meer

Waar moet je op letten bij ovenhandschoenen bestellen?

Op het ogenblik dat je een oven gaat gebruiken dien je er rekening mee te houden dat deze werkt met zeer hoge temperaturen. Dit betekent in de praktijk dat je maar beter je voorzorgen kan nemen ter bescherming van bijvoorbeeld je handen. Met blote handen iets uit de...

Lees meer

Een BBQ catering aan huis

Wanneer je een feestje gaat geven kun je kiezen uit een koud en warm buffet of een lekker BBQ buffet. Er zijn in Nederland heel veel cateraars die dit voor je kunnen verzorgen. Op deze pagina lees jij alles over de BBQ. Als jij het vlees bestelt via internet kun je...

Lees meer

De opmars van bavette

In Frankrijk is bavette misschien wel één van de meest gewaardeerde delen van het rund, maar óók in Nederland is bavette ongekend populair. In tegenstelling tot een aantal jaren terug. Bavette behoorde jarenlang tot de ‘vergeten vleessoorten’, maar is aan een flink...

Lees meer

Duurzame kleding voor de horeca

Sinds dat we in de afgelopen jaren steeds duurzamer zijn gaan leven en steeds bewuster op onze verbruik letten is het ook belangrijk om duurzame materialen te gebruiken tijdens het werk en de kleding die je draagt. Tijdens bijbaantjes in de horeca zag je vaak wegwerp...

Lees meer

Lekkerste wijn met een stuk vlees

Gewoon maar even een willekeurige fles rode wijn opentrekken om te serveren bij een stuk vlees kan, maar dat wil niet zeggen dat elke rode wijn dan ook de beste combinatie is. Wijn en vlees combineren is een kunst. Elk stuk vlees is anders en rode wijn soorten komen...

Lees meer

Duurzame kleding voor de horeca

Sinds dat we in de afgelopen jaren steeds duurzamer zijn gaan leven en steeds bewuster op onze verbruik letten is het ook belangrijk om duurzame materialen te gebruiken tijdens het werk en de kleding die je draagt. Tijdens bijbaantjes in de horeca zag je vaak wegwerp...

Lees meer

BBQ-eten – opgewonden om het te maken?

Je kunt proberen je eigen BBQ-eten te maken om indruk te maken op je vrienden door het meest sappige maar andere BBQ-feest te maken. Je kunt zien dat er geen gourmet is met BBQ-eten. Het draait allemaal om het grillen van je favoriete BBQ-recepten. Je kunt je eigen...

Lees meer

BBQ Food is het mentale signaal dat de zomer hier is

De winter is voorbij, de lente is begonnen en de zomer komt eraan. Het is het perfecte moment om de hoes van de barbecue af te halen en te grillen. BBQ-eten is het perfecte begin van een geweldige zomer. Terwijl de geuren van buurtgrills door de straten van steden in...

Lees meer

Zomer is de tijd voor BBQ-eten

De winter is voorbij, de lente is begonnen en de zomer komt eraan. Dit is het juiste moment om uw barbecue te verwijderen en te beginnen met grillen. BBQ-eten is de beste manier om een ​​heerlijke zomer te beginnen. Met de heerlijke geur van grills die zich over de...

Lees meer