BBQ & Grill Blog

Ons CarnivoreBBQ blog biedt bruikbare en nuttige BBQ- en grill tips. Daarnaast geven we ook eenvoudige en heerlijke BBQ recepten voor beginners en gevorderden. Maar daar stoppen wij niet. We geven ook adviezen over hoeveel eten (bijv. vlees, pasta of rijst) je per persoon ongeveer nodig hebt. En we beantwoorden veel gestelde vragen; zoals wat is kebab precies voor vlees, of hoelang van tevoren moet ik mijn BBQ aansteken. Lees onze blogartikelen door en verbreed je BBQ horizon 🙂

Onmisbare accessoires voor de BBQ liefhebber!

Onmisbare accessoires voor de BBQ liefhebber!

De liefhebbers van barbecues kunnen niet zonder verschillende onmisbare accessoires. Deze maken het buiten koken veiliger, gemakkelijker en leuker! Instrumentarium Onmisbaar is natuurlijk de barbecue tang: Een stevige lange tang is onmisbaar om het vlees op de grill...

BBQ met sriracha saus

BBQ met sriracha saus

Srirachasaus is oorspronkelijk afkomstig uit een klein stadje in Thailand genaamd Si Racha. Deze pittige saus of dressing wordt vaak gebruikt als dipsaus bij verse zeevruchten. Het is gemaakt van veel verschillende ingrediënten. Srirachasaus wordt regelmatig...

Ideeën voor de perfecte barbecue

Ideeën voor de perfecte barbecue

De tijd van lange avonden voor de open haard is voorbij, de zomer is eindelijk weer aangebroken. Daarbij waait er 's avonds een zacht briesje in de tuin en is het lang licht. Het is de perfecte tijd om te genieten van een barbecue met familie en vrienden. Als u...

8 tips voor een gezonde BBQ deze zomer

8 tips voor een gezonde BBQ deze zomer

De zomer is de perfecte tijd om buiten te genieten van heerlijke barbecues. Hoewel barbecueën vaak geassocieerd wordt met calorierijke en ongezonde voeding, is het mogelijk om je barbecuegerechten gezonder te maken zonder in te leveren op smaak. In dit artikel delen...

Wat is gezond voor op de bbq?

Wat is gezond voor op de bbq?

Als de avonden langer worden en de temperatuur stijgt, wordt het tijd om de barbecue naar buiten te halen. Barbecueën is vooral gezellig, maar wist je ook dat het heel gezond kan zijn? Dit zijn gezonde gerechten van het grillrooster: Vis Naast dat het gezellig en...

Inductie beschermer zwart – Topdoek.nl

Inductie beschermer zwart – Topdoek.nl

Heb je een inductiekookplaat die je graag wilt beschermen tegen krassen en vuil terwijl je niet aan het koken bent? Maak dan gebruik van een inductie beschermer! Deze ideale bescherming is voor elk formaat inductiekookplaat verkrijgbaar. Wat is een inductiebeschermer?...

Gezond eten doe je zo met vers biologisch vlees

Gezond eten doe je zo met vers biologisch vlees

Wil jij gezond en duurzaam eten? Dan is biologisch vlees een goede keuze! Biologische producten worden geproduceerd met respect voor het milieu, de natuur en de dieren. Biologische boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, waardoor het milieu...

Welke noten kun je voor de barbecue gebruiken?

Welke noten kun je voor de barbecue gebruiken?

Met de zomer in aantocht is het barbecue seizoen weer bijna begonnen. Bij een barbecue denken de meeste mensen al snel aan vlees en vis, maar ook vegetarische gerechten en bijgerechten zoals noten zijn een smakelijke toevoeging aan de barbecue. Maar welke noten zijn...

Barbecues: welk model past het best bij mij?

Barbecues: welk model past het best bij mij?

De zomer is weer in aantocht, en dat betekent dat we met z'n allen op zoek gaan naar een fijne barbecue. Want wat is er nou leuker dan, op een warme zomeravond, barbecueën met vrienden of familie? Door de stijgende populariteit van barbecues in Nederland, komen er ook...

Welke kruiden passen goed bij een BBQ?

Welke kruiden passen goed bij een BBQ?

Het is niet zo vreselijk moeilijk om een stuk vlees op de BBQ te leggen en dat gaar te bakken. Maar als je jezelf als kok wilt onderscheiden, kun je de smaak van het vlees sterk verbeteren door gebruik te maken van de juiste kruiden en specerijen. Zelfs als je niet...

Wat is Adana Kebab? + Recept

Wat is Adana Kebab? + Recept

Je vraagt je af; wat is Adana kebab? Adana kebab, een populair Turks gerecht, bestaat uit gekruid lamsgehakt dat op houtskool wordt gestoken en gegrild. Het is rijkelijk gekruid, smaakvol, sappig en gemakkelijker thuis te maken dan je zou denken. Als je van gegrild...