BBQ & Grill Blog

Ons CarnivoreBBQ blog biedt bruikbare en nuttige BBQ- en grill tips. Daarnaast geven we ook eenvoudige en heerlijke BBQ recepten voor beginners en gevorderden. Maar daar stoppen wij niet. We geven ook adviezen over hoeveel eten (bijv. vlees, pasta of rijst) je per persoon ongeveer nodig hebt. En we beantwoorden veel gestelde vragen; zoals wat is kebab precies voor vlees, of hoelang van tevoren moet ik mijn BBQ aansteken. Lees onze blogartikelen door en verbreed je BBQ horizon 🙂

Welke kruiden passen goed bij een BBQ?

Welke kruiden passen goed bij een BBQ?

Het is niet zo vreselijk moeilijk om een stuk vlees op de BBQ te leggen en dat gaar te bakken. Maar als je jezelf als kok wilt onderscheiden, kun je de smaak van het vlees sterk verbeteren door gebruik te maken van de juiste kruiden en specerijen. Zelfs als je niet...

Wat is Adana Kebab? + Recept

Wat is Adana Kebab? + Recept

Je vraagt je af; wat is Adana kebab? Adana kebab, een populair Turks gerecht, bestaat uit gekruid lamsgehakt dat op houtskool wordt gestoken en gegrild. Het is rijkelijk gekruid, smaakvol, sappig en gemakkelijker thuis te maken dan je zou denken. Als je van gegrild...

Wanneer is aluminiumfolie uitgevonden?

Wanneer is aluminiumfolie uitgevonden?

Waarschijnlijk is de meest gestelde vraag over aluminiumfolie waar de glimmende kant moet zijn, naar het voedsel gericht of aan de buitenkant. Waarom is de ene kant dof en de andere glanzend? En of je aluminiumfolio in de oven mag gebruiken. Als je je eenmaal begint...

Hoe ziet de ideale barbecue-avond eruit?

Hoe ziet de ideale barbecue-avond eruit?

De barbecue-avond is het uitje met vrienden van dit moment. Het is echter niet zo dat je alleen maar de barbecue hoeft aan te wakkeren en je klaar bent om een leuke tijd te hebben. Er gaat wel de nodige planning zitten in de manier waarop deze avond in elkaar moet...

Wat mag er niet ontbreken in je tuin?

Wat mag er niet ontbreken in je tuin?

Heeft je tuin nog niet zoveel sfeer en wil je deze wat meer opfleuren? Dan hebben we een aantal tips voor je. Er zijn namelijk een aantal dingen die eigenlijk niet mogen ontbreken om het echt gezellig te maken in je tuin. Wil je weten wat deze dingen zijn? Lees dan...

Hoeveel groente per dag heb je gemiddeld nodig?

Hoeveel groente per dag heb je gemiddeld nodig?

We praten vaak over hoe diëten rijk aan groenten en fruit goed zijn voor de gezondheid. Maar hoeveel groente per dag moet je gemiddeld nemen om echt te oogsten? Een analyse van Harvard geeft aan dat een totaal van vijf porties fruit en groenten per dag de sterkste...

Wat is klapstuk? + lekkere recepten

Wat is klapstuk? + lekkere recepten

Klapstuk is, net zoals bavette, bezig met een ware opmars in Nederland. Het staat tegenwoordig op veel menukaarten en dit stuk vlees ligt ook steeds vaker op de BBQ. Lees deze blogpost vol nuttige informatie en je bent ook een expert op het gebied van klapstuk.  ...

Rookhout voor bij de BBQ

Rookhout voor bij de BBQ

BBQ-en gaat vandaag de dag allang niet meer zoals we dat vroeger deden. Met een speklap en een hamburgertje. Nee, we BBQ-en vandaag de dag meer zoals ze dat al een hele lange tijd in de USA doen. Namelijk vooral low & slow en hoog op smaak. We gebruiken onze...

Broccoli blancheren: De twee beste manieren

Broccoli blancheren: De twee beste manieren

Wat is blancheren en waar is het goed voor? Bij het blancheren wordt de broccoli kort gebroeid met heet water. Dit deactiveert bepaalde enzymen. Dit zorgt ervoor dat de groente zijn knapperige textuur en kleur behoudt en voorkomt dat waardevolle ingrediënten worden...

Côte de boeuf bereiden op je BBQ

Côte de boeuf bereiden op je BBQ

Tijdens mooie dagen gaat er niets boven het uitnodigen van vrienden of familie om samen met hen een goede grill rond de barbecue te delen. In dit geval geniet je van de "Rolls Royce" van rundvlees, namelijk de côte de boeuf! Een gezellig moment van delen dat een...

De populariteit van côte de boeuf verklaard

De populariteit van côte de boeuf verklaard

Sinds enige tijd hebben veel restaurants côte de boeuf op hun menu's en klanten reageren duidelijk met interesse. De populariteit van de côte de boeuf wordt verklaard door de rijke smaak en veelzijdigheid. Daarnaast is de côte de boeuf een goede steak om op de...

Sportvoeding voor de BBQ

Sportvoeding voor de BBQ

Veel serieuze sporters houden hun voeding scherp in de gaten. Ze letten op de calorie-inname en het proteïne-gehalte om hun lichaam te bieden wat het nodig heeft. Voedingsstoffen zijn namelijk erg belangrijk bij spieropbouw; met alleen zwaar trainen kom je er niet, of...

Wat is ijsbeen vlees?

Wat is ijsbeen vlees?

Het ijsbeen is een deelstuk van varkensvlees en verwijst ook naar een gerecht dat ermee wordt bereid. het stuk bot, ook wel varkensknokkel genoemd, bevindt zich aan de voor- en achterpoten van het dier, tussen de tarsale gewrichten en de knie- of ellebooggewrichten....

Wat is Duitse biefstuk?

Wat is Duitse biefstuk?

Duitse biefstuk is in iedere supermarkt verkrijgbaar en is populair omdat het niet al te prijzig is. Maar wat is Duitse biefstuk precies en hoe kun je Duitse biefstuk het beste bakken? We leggen je het uit in dit artikel.   Wat is Duitse biefstuk? Zoals je...

Wat is couscous en is het eigenlijk wel gezond?

Wat is couscous en is het eigenlijk wel gezond?

Couscous is een graanproduct dat afkomstig is uit Noord-Afrika. Ook in Nederland zijn wij ontzettend dol op couscous. En dat is niet gek, het is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens snel klaar te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Maar wat is...