BBQ & Grill Blog
Ons CarnivoreBBQ blog biedt bruikbare en nuttige BBQ- en grill tips. Daarnaast geven we ook eenvoudige en heerlijke BBQ recepten voor beginners en gevorderden. Maar daar stoppen wij niet. We geven ook adviezen over hoeveel eten (bijv. vlees, pasta of rijst) je per persoon ongeveer nodig hebt. En we beantwoorden veel gestelde vragen; zoals wat is kebab precies voor vlees, of hoelang van tevoren moet ik mijn BBQ aansteken. Lees onze blogartikelen door en verbreed je BBQ horizon 🙂
Wat is klapstuk? + lekkere recepten
Klapstuk is, net zoals bavette, bezig met een ware opmars in Nederland. Het staat tegenwoordig op veel menukaarten en dit stuk vlees ligt ook steeds vaker op de BBQ. Lees deze blogpost vol nuttige informatie en je bent ook een expert op het gebied van klapstuk. ...
Wat je moet weten voordat je Ribeye of Bavette gaat kopen
Wil je graag een heerlijk stukje rundvlees kopen voor een speciale gelegenheid of gewoon zomaar omdat het kan? Lees je dan in voordat je ribeye of bavette gaat kopen. Zo weet je wat je kunt verwachten van deze stoere stukken vlees. Achtergrondinfo over wat voor...
Rookhout voor bij de BBQ
BBQ-en gaat vandaag de dag allang niet meer zoals we dat vroeger deden. Met een speklap en een hamburgertje. Nee, we BBQ-en vandaag de dag meer zoals ze dat al een hele lange tijd in de USA doen. Namelijk vooral low & slow en hoog op smaak. We gebruiken onze...
De 10 lekkerste saltimbocca bijgerechten
Saltimbocca is een Italiaanse specialiteit gemaakt van kalfsvlees. Het is een zeer nobel gerecht dat niet elke dag op het menu staat, maar eerder geserveerd wordt bij feestelijke gelegenheden. In Nederland is dit stuk vlees aan het populariteit aan het toenemen. Maar...
Broccoli blancheren: De twee beste manieren
Wat is blancheren en waar is het goed voor? Bij het blancheren wordt de broccoli kort gebroeid met heet water. Dit deactiveert bepaalde enzymen. Dit zorgt ervoor dat de groente zijn knapperige textuur en kleur behoudt en voorkomt dat waardevolle ingrediënten worden...
Wat is Pancetta? Alles wat je moet weten + lekkere recepten
Italië is de thuisbasis van een breed scala aan fijne ambachtelijke voedselproducten, voortreffelijke wijnen, smakelijke kazen en heerlijke Pancetta. Deze gezouten varkensbuik is een lekkernij die een ongelooflijke, vlezige smaak aan jouw smaakpapillen biedt. Bij...
Wanneer kan je aluminiumfolie in de oven gebruiken?
Veel recepten raden aan om jouw voedsel tijdens het koken in aluminiumfolie te bedekken of in te pakken. Het is echter niet voor elke toepassing geschikt. Als je bijvoorbeeld aluminiumfolie als ovenfolie gebruikt, kan dit meer kwaad dan goed doen. Lees verder om meer...
Côte de boeuf bereiden op je BBQ
Tijdens mooie dagen gaat er niets boven het uitnodigen van vrienden of familie om samen met hen een goede grill rond de barbecue te delen. In dit geval geniet je van de "Rolls Royce" van rundvlees, namelijk de côte de boeuf! Een gezellig moment van delen dat een...
De populariteit van côte de boeuf verklaard
Sinds enige tijd hebben veel restaurants côte de boeuf op hun menu's en klanten reageren duidelijk met interesse. De populariteit van de côte de boeuf wordt verklaard door de rijke smaak en veelzijdigheid. Daarnaast is de côte de boeuf een goede steak om op de...
Sportvoeding voor de BBQ
Veel serieuze sporters houden hun voeding scherp in de gaten. Ze letten op de calorie-inname en het proteïne-gehalte om hun lichaam te bieden wat het nodig heeft. Voedingsstoffen zijn namelijk erg belangrijk bij spieropbouw; met alleen zwaar trainen kom je er niet, of...
Wat is ijsbeen vlees?
Het ijsbeen is een deelstuk van varkensvlees en verwijst ook naar een gerecht dat ermee wordt bereid. het stuk bot, ook wel varkensknokkel genoemd, bevindt zich aan de voor- en achterpoten van het dier, tussen de tarsale gewrichten en de knie- of ellebooggewrichten....
Wat is Duitse biefstuk?
Duitse biefstuk is in iedere supermarkt verkrijgbaar en is populair omdat het niet al te prijzig is. Maar wat is Duitse biefstuk precies en hoe kun je Duitse biefstuk het beste bakken? We leggen je het uit in dit artikel. Wat is Duitse biefstuk? Zoals je...
Wat is couscous en is het eigenlijk wel gezond?
Couscous is een graanproduct dat afkomstig is uit Noord-Afrika. Ook in Nederland zijn wij ontzettend dol op couscous. En dat is niet gek, het is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens snel klaar te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Maar wat is...
Couscous als avondeten! Hoeveel couscous per persoon heb je nodig?
Daar sta je dan. Met een pak couscous in de hand sta je boven je weegschaal met daarop een pannetje. Je vraagt je ineens af hoeveel couscous per persoon je nodig hebt. Overigens; bij rijst, macaroni, aardappelen en pasta vraag je je regelmatig hetzelfde af. Geloof...
BBQ tip: Hoe lang op voorhand BBQ aansteken?
Menig beginnend BBQ’er worstelt met de vraag; hoe lang op voorhand moet ik de bbq aansteken? De kolen liggen in het rooster, de aanmaakblokjes (als je die hebt) zijn goed verdeeld, en na een korte opvlamming dooft de hele magie weer. Wat kan er gedaan...
Ik maak altijd teveel rijst. Hoeveel gram rijst per persoon heb je nodig?
Het juiste antwoord op hoeveel gram rijst per persoon nodg is hangt af van een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op het totale gewicht, het aantal calorieën en de consistentie van je zelfgekookte rijstgerecht. In dit artikel bespreken we de voedingswaarde...
Hoeveel vlees heb je gemiddeld nodig?
Naarmate we ouder worden, neemt het belang van het dagelijkse stukje vlees meer en meer toe. De behoefte aan calorierijk voedsel neemt echter af. We hebben minder trek of verbranden het gewoonweg niet meer, wat zich uit in een toenemende lichaamsomvang. De, eveneens...
Koken voor vrienden: hoeveel gram pasta per persoon nodig?
Pasta is een populaire maaltijd: het is relatief gemakkelijk klaar te maken en je kunt er goed mee variëren. En daarnaast is het ook gewoon nog eens erg lekker. Om deze reden is pasta een geschikte maaltijd als je voor familie of vrienden gaat koken. Maar hoeveel...
Hoeveel boerenkool per persoon heb je nodig?
In dit artikel beantwoorden we de vraag hoeveel boerenkool per persoon heb je nodig. Met een uitgebreide analyse van de geschatte portiegrootte van boerenkool voor één persoon. We bespreken ook de houdbaarheid van boerenkool en tips over hoe je het goed kunt bewaren....
Gehakt ontdooien – dit is de beste en snelste manier
Wat kan er misgaan bij gehakt ontdooien? Veel mensen vragen zich dat af! Vanwege het grote oppervlak is gehakt vlees bijzonder vatbaar voor micro-organismen. Daarom moet het onmiddellijk na aankoop in de koelkast worden bewaard of worden ingevroren. Wij leggen uit hoe...
Wat is Bavette?
Bavette is aan een opmars bezig en wordt tegenwoordig overal geserveerd en klaargemaakt. Maar wat is Bavette? En hoe kun je dit stuk vlees het beste klaarmaken op de BBQ? Wij geven je alle informatie in dit artikel. Wat is Bavette? Vanglap, vinkelap of bavette...
Wat is sous vide koken? En wat heb je nodig?
Sous vide koken is de methode om vlees, vis of groenten te koken bij relatief lage temperaturen van minder dan 100°C. Het product wordt vacuüm getrokken zodat het niet met zuurstof kan reageren. Door sous vide te koken kun je garanderen dat het vlees 100% precies is...
Welk vlees zit er in gyros?
Ben je een groot fan van gyros? Dan ben je niet de enige, want steeds meer mensen in Nederland vinden het lekker om dit gerecht zo nu en dan te eten. Maar wat is gyros precies? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in. We gaan verschillende onderwerpen bespreken....
Welk vlees zit er in shoarma?
Shoarma is gemarineerd vlees dat in dunne reepjes wordt gesneden en vaak in een pitabroodje of in andere recepten wordt gebruikt. Shoarma komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het vlees dat voor shoarmavlees gemaakt wordt kan gemaakt worden rundvlees, kip,...
Welk vlees zit er in kebab?
In Nederland wordt er heel veel kebab gegeten. Men eet het hier bij verschillende aangelegenheden. Het wordt bijvoorbeeld gegeten na het uitgaan. Dit is een ware traditie en vrijwel iedereen heeft dit ooit gedaan. Uiteraard kan het ook bij verschillende andere...