BBQ & Grill Blog
Ons CarnivoreBBQ blog biedt bruikbare en nuttige BBQ- en grill tips. Daarnaast geven we ook eenvoudige en heerlijke BBQ recepten voor beginners en gevorderden. Maar daar stoppen wij niet. We geven ook adviezen over hoeveel eten (bijv. vlees, pasta of rijst) je per persoon ongeveer nodig hebt. En we beantwoorden veel gestelde vragen; zoals wat is kebab precies voor vlees, of hoelang van tevoren moet ik mijn BBQ aansteken. Lees onze blogartikelen door en verbreed je BBQ horizon 🙂
Zo maak je de lekkerste BBQ gerechten
BBQ'en is een feestje, het liefst zet je dan ook iets speciaals op tafel. Of je nu een barbecue organiseert voor vrienden en familie of gewoon lekker voor jezelf wilt koken, het bereiden van speciale BBQ gerechten kan een leuke uitdaging zijn. In dit artikel gaan we...
Welke kruiden passen goed bij een BBQ?
Het is niet zo vreselijk moeilijk om een stuk vlees op de BBQ te leggen en dat gaar te bakken. Maar als je jezelf als kok wilt onderscheiden, kun je de smaak van het vlees sterk verbeteren door gebruik te maken van de juiste kruiden en specerijen. Zelfs als je niet...
Wat is Adana Kebab? + Recept
Je vraagt je af; wat is Adana kebab? Adana kebab, een populair Turks gerecht, bestaat uit gekruid lamsgehakt dat op houtskool wordt gestoken en gegrild. Het is rijkelijk gekruid, smaakvol, sappig en gemakkelijker thuis te maken dan je zou denken. Als je van gegrild...
Wat is een BBQ smoker en waarom is het een echte musthave?
De afgelopen jaren zijn we steeds vaker buiten te vinden. Het is mede door de coronacrisis het geval dat we massaal tijd in het bos, bij zee of gewoon in onze eigen tuin spenderen. Dat is gelukkig alleen maar voordelig, want buiten zijn is hartstikke gezond voor...
Wanneer is aluminiumfolie uitgevonden?
Waarschijnlijk is de meest gestelde vraag over aluminiumfolie waar de glimmende kant moet zijn, naar het voedsel gericht of aan de buitenkant. Waarom is de ene kant dof en de andere glanzend? En of je aluminiumfolio in de oven mag gebruiken. Als je je eenmaal begint...
Met deze vijf tips heb je zeker een geslaagde barbecue
Is de zomer langzaam maar zeker gearriveerd? Dan zit je vast en zeker eraan te denken om te gaan barbecueën. Vanzelfsprekend wil je echter dat je barbecue zal slagen. Daarom hebben we in deze blog vijf tips voor je opgeschreven zodat je zeker een succesvolle BBQ...
Hoe ziet de ideale barbecue-avond eruit?
De barbecue-avond is het uitje met vrienden van dit moment. Het is echter niet zo dat je alleen maar de barbecue hoeft aan te wakkeren en je klaar bent om een leuke tijd te hebben. Er gaat wel de nodige planning zitten in de manier waarop deze avond in elkaar moet...
Wat mag er niet ontbreken in je tuin?
Heeft je tuin nog niet zoveel sfeer en wil je deze wat meer opfleuren? Dan hebben we een aantal tips voor je. Er zijn namelijk een aantal dingen die eigenlijk niet mogen ontbreken om het echt gezellig te maken in je tuin. Wil je weten wat deze dingen zijn? Lees dan...
Hoelang moet je broccoli koken? We leggen het uit
Het is belangrijk om te weten hoe lang je broccoli moet koken. Een goede bereiding zorgt er namelijk voor dat het lekker smaakt en voedzaam blijft. Als je broccoli te lang kookt, kan het zacht en smaakloos worden, terwijl als je het niet lang genoeg kookt, kan het...
Hoeveel groente per dag heb je gemiddeld nodig?
We praten vaak over hoe diëten rijk aan groenten en fruit goed zijn voor de gezondheid. Maar hoeveel groente per dag moet je gemiddeld nemen om echt te oogsten? Een analyse van Harvard geeft aan dat een totaal van vijf porties fruit en groenten per dag de sterkste...
Welke groenten passen er bij beenham?
Als je van plan bent om beenham te serveren met kerstmis of een andere gelegenheid, dan heb je de ongelooflijk leuke taak om te kiezen welke bijgerechten je ook wilt serveren. Maar welke groenten passen bij beenham? Natuurlijk wil je de traditionele aardappelen...
Deze stukken vlees zijn het beste om op de bbq te gooien
Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk stukje vlees op de barbecue? Als je gaat barbecueën, wil je natuurlijk het lekkerste vlees op de grill. Maar welke stukken vlees zijn nu eigenlijk het beste om op de bbq te gooien? Wij geven je een aantal tips. Zo weet je zeker...
Wat is klapstuk? + lekkere recepten
Klapstuk is, net zoals bavette, bezig met een ware opmars in Nederland. Het staat tegenwoordig op veel menukaarten en dit stuk vlees ligt ook steeds vaker op de BBQ. Lees deze blogpost vol nuttige informatie en je bent ook een expert op het gebied van klapstuk. ...
Wat je moet weten voordat je Ribeye of Bavette gaat kopen
Wil je graag een heerlijk stukje rundvlees kopen voor een speciale gelegenheid of gewoon zomaar omdat het kan? Lees je dan in voordat je ribeye of bavette gaat kopen. Zo weet je wat je kunt verwachten van deze stoere stukken vlees. Achtergrondinfo over wat voor...
Rookhout voor bij de BBQ
BBQ-en gaat vandaag de dag allang niet meer zoals we dat vroeger deden. Met een speklap en een hamburgertje. Nee, we BBQ-en vandaag de dag meer zoals ze dat al een hele lange tijd in de USA doen. Namelijk vooral low & slow en hoog op smaak. We gebruiken onze...
De 10 lekkerste saltimbocca bijgerechten
Saltimbocca is een Italiaanse specialiteit gemaakt van kalfsvlees. Het is een zeer nobel gerecht dat niet elke dag op het menu staat, maar eerder geserveerd wordt bij feestelijke gelegenheden. In Nederland is dit stuk vlees aan het populariteit aan het toenemen. Maar...
Broccoli blancheren: De twee beste manieren
Wat is blancheren en waar is het goed voor? Bij het blancheren wordt de broccoli kort gebroeid met heet water. Dit deactiveert bepaalde enzymen. Dit zorgt ervoor dat de groente zijn knapperige textuur en kleur behoudt en voorkomt dat waardevolle ingrediënten worden...
Wat is Pancetta? Alles wat je moet weten + lekkere recepten
Italië is de thuisbasis van een breed scala aan fijne ambachtelijke voedselproducten, voortreffelijke wijnen, smakelijke kazen en heerlijke Pancetta. Deze gezouten varkensbuik is een lekkernij die een ongelooflijke, vlezige smaak aan jouw smaakpapillen biedt. Bij...
Wanneer kan je aluminiumfolie in de oven gebruiken?
Veel recepten raden aan om jouw voedsel tijdens het koken in aluminiumfolie te bedekken of in te pakken. Het is echter niet voor elke toepassing geschikt. Als je bijvoorbeeld aluminiumfolie als ovenfolie gebruikt, kan dit meer kwaad dan goed doen. Lees verder om meer...
Côte de boeuf bereiden op je BBQ
Tijdens mooie dagen gaat er niets boven het uitnodigen van vrienden of familie om samen met hen een goede grill rond de barbecue te delen. In dit geval geniet je van de "Rolls Royce" van rundvlees, namelijk de côte de boeuf! Een gezellig moment van delen dat een...
De populariteit van côte de boeuf verklaard
Sinds enige tijd hebben veel restaurants côte de boeuf op hun menu's en klanten reageren duidelijk met interesse. De populariteit van de côte de boeuf wordt verklaard door de rijke smaak en veelzijdigheid. Daarnaast is de côte de boeuf een goede steak om op de...
Sportvoeding voor de BBQ
Veel serieuze sporters houden hun voeding scherp in de gaten. Ze letten op de calorie-inname en het proteïne-gehalte om hun lichaam te bieden wat het nodig heeft. Voedingsstoffen zijn namelijk erg belangrijk bij spieropbouw; met alleen zwaar trainen kom je er niet, of...
Wat is ijsbeen vlees?
Het ijsbeen is een deelstuk van varkensvlees en verwijst ook naar een gerecht dat ermee wordt bereid. het stuk bot, ook wel varkensknokkel genoemd, bevindt zich aan de voor- en achterpoten van het dier, tussen de tarsale gewrichten en de knie- of ellebooggewrichten....
Wat is Duitse biefstuk?
Duitse biefstuk is in iedere supermarkt verkrijgbaar en is populair omdat het niet al te prijzig is. Maar wat is Duitse biefstuk precies en hoe kun je Duitse biefstuk het beste bakken? We leggen je het uit in dit artikel. Wat is Duitse biefstuk? Zoals je...
Wat is couscous en is het eigenlijk wel gezond?
Couscous is een graanproduct dat afkomstig is uit Noord-Afrika. Ook in Nederland zijn wij ontzettend dol op couscous. En dat is niet gek, het is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens snel klaar te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Maar wat is...