Wil je graag een heerlijk stukje rundvlees kopen voor een speciale gelegenheid of gewoon zomaar omdat het kan? Lees je dan in voordat je ribeye of bavette gaat kopen. Zo weet je wat je kunt verwachten van deze stoere stukken vlees.

 

Achtergrondinfo over wat voor soort vlees je in de kuip hebt

Als je van plan bent om ribeye of bavette te kopen, is het wel zo handig dat je weet wat voor soort vlees je gaat bereiden. De bavette heeft een lange en platte vorm, vandaar dat dit stukje vlees ook wel halve maan wordt genoemd. Bavette is werkvlees omdat het uit de buikspier van de rund komt. Vandaar dat het een stevige structuur heeft en een volle en vette smaak. De ribeye daarentegen is een stuk malser vlees. Dit komt omdat het een luie spier betreft welke zachter zijn. Zelfs na het bereiden blijft dit stuk vlees mals. De ribeye komt uit het gedeelte van de ribben van de koe. Echter, ook al staat er rib in de naam, komt het vlees zonder bot. De vinkenlap en ribeye komen van koeien die over de hele wereld grazen, zoals in Schotland, Australië, de Verenigde Staten, Uruguay, Argentinië en Nieuw-Zeeland.

 

Bereiden op de barbecue, grill of in de oven

Marineer de bavette en ribeye eerst met een heerlijke marinade van versgemalen peper en zout en voeg eventueel sojasaus, knoflook, honing of rozemarijn toe. Bereid deze dan als steak op de barbecue, grill of in de oven. Van de bavette kun je ook een heerlijke rollade maken. Als je het perfecte resultaat wilt, laat het vlees na het bereiden dan even rusten.

 

Online een onbereid stuk steak bestellen

Tegenwoordig kun je bijna alles online kopen. Sta er dus niet gek van te kijken als je ook een bavette of ribeye in je online winkelmandje kunt gooien. Maak je niet druk over het feit dat je net aangekochte stuk vlees bedorven is tegen de tijd dat het bij je huis aan komt. Het vlees wordt bevroren en zorgvuldig ingepakt met gelpacks en droogijs zodat het nog steeds bevroren is bij levering. Zo kun je het pakket zelf nog even in je vriezer stoppen, mocht je het niet direct gaan bereiden.

Als je bij Inamood online steak bestelt, dan kun je ervan uit gaan dat het stuk vlees netjes is schoongesneden waardoor je het zelf eventueel nog moet marineren en verder alleen nog maar hoeft te bereiden. Bovendien is het vlees zorgvuldig geselecteerd op vetmarmering en zijn de stukjes vlees voordelig geprijsd. Wacht niet langer en bestel een mooi stuk bavette of ribeye om te bereiden op de barbecue, grill, of in de oven.

 

 

Lees ook eens de volgende artikelen: