Met de zomer in aantocht is het barbecue seizoen weer bijna begonnen. Bij een barbecue denken de meeste mensen al snel aan vlees en vis, maar ook vegetarische gerechten en bijgerechten zoals noten zijn een smakelijke toevoeging aan de barbecue. Maar welke noten zijn geschikt om te grillen op de barbecue? In dit artikel delen we een aantal noten die heerlijk smaken op de barbecue.

Amandelen

Gegrilde amandelen zijn een echte lekkernij en smaken heerlijk als snack bij de borrel of als topping op een salade. De amandelen van Basboernoten zijn ook een goede bron van gezonde vetten, eiwitten en vezels.

Om amandelen op de barbecue te grillen, plaats je de amandelen in een aluminiumfolie bakje en rooster je ze boven de hete kolen. Bestrooi de amandelen met zeezout of andere kruiden om ze extra smaak te geven.

Cashewnoten

Cashewnoten zijn een populaire noot en hebben een heerlijke smaak en textuur. Gegrilde cashewnoten zijn perfect als snack, maar ook als topping op een salade of als ingrediënt in een wokgerecht.

Om cashewnoten op de barbecue te grillen, plaats je de noten in een aluminiumfolie bakje en rooster je ze boven de hete kolen. Voeg wat kruiden toe zoals paprikapoeder of chilipoeder voor extra smaak.

Pistachenoten

Pistachenoten zijn een lekkere en gezonde noot en hebben een lichtzoete smaak. Gegrilde pistachenoten zijn perfect als snack bij de borrel of als topping op een salade.

Om pistachenoten op de barbecue te grillen, plaats je de noten in een aluminiumfolie bakje en rooster je ze boven de hete kolen. Voeg wat zeezout toe voor extra smaak.

Pecannoten

Pecannoten hebben een rijke smaak en zijn een goede bron van gezonde vetten en eiwitten. Gegrilde pecannoten zijn perfect als topping op een dessert of als snack bij de borrel.

Om pecannoten op de barbecue te grillen, plaats je de noten in een aluminiumfolie bakje en rooster je ze boven de hete kolen. Voeg wat honing toe voor een zoete smaak of wat kaneel voor extra kruidigheid.

Walnoten

Walnoten hebben een heerlijke nootachtige smaak en zijn een goede bron van gezonde vetten en vezels. Gegrilde walnoten zijn perfect als topping op een salade of als snack bij de borrel.

Om walnoten op de barbecue te grillen, plaats je de noten in een aluminiumfolie bakje en rooster je ze boven de hete kolen. Voeg wat zeezout en rozemarijn toe voor extra smaak.

Conclusie

Noten zijn een heerlijke en gezonde toevoeging aan de barbecue. Amandelen, cashewnoten, pistachenoten, pecannoten en walnoten zijn allemaal geschikt om te grillen op de barbecue en zijn perfect als snack bij de borrel of als ingrediënt in een gerecht. Het enige wat je nodig hebt is een aluminiumfolie bakje en wat kruiden naar smaak!