Barbecue is een van de oudste vormen van vlees bereiden. Oorspronkelijk werd het vooral gebruikt als een natuurlijke manier om voedsel te bewaren. De rokerige smaak van de malse, sappige steak kan iedere vleesliefhebber doen kwijlen. Dan is er het belang van kruiden bij de barbecue. Of het nu gaat om het roken of grillen van voedsel. Kruiden spelen een belangrijke rol bij het nog lekkerder maken van de smaak van barbecue vlees.

Het belangrijkste idee achter het kruiden van voedsel is om er een zoete en pittige smaak aan toe te voegen. Kruiden helpt ook om de rooksmaak van het voedsel te verbeteren. Kruiden voegen niet alleen smaak toe aan gerookt of gegrild voedsel, maar verbeteren ook de smaak en geur ervan. Hier zijn smaakmakers voor vlees recepten die iedereen kan toepassen.

Zout

Dit is het meest voorkomende basiskruid die bij barbecues wordt gebruikt.. Zout moet wel in de juiste verhouding tot het vlees worden gebruikt.

Peper

Naast zout is peper het meest gebruikte ingrediënt voor het op smaak brengen van vlees. Net als zout verbetert peper ook de smaak van het voedsel en helpt het warmte te absorberen. Peper is verkrijgbaar als fijngemalen poeder of peperkorrels. Het combineert ook goed met citrus en kruidige smaken.

Kruiden van het zaadtype

Zaden van mosterd, koriander, komijn, venkel en selderij kunnen fijngemalen worden en gebruikt worden voor het kruiden van barbecue gerechten. Deze zaden hebben unieke toetsen die de smaak van gerookt of gegrild voedsel versterken.

Paprikapoeder

Paprika is een veelgebruikt kruid dat in elke keuken wordt gebruikt. Deze kleine rode peperpeulen worden fijngemalen tot poeder om te gebruiken als smaakmaker in de barbecue. Paprika voegt een hete en kruidige smaak toe met milde zoetheid.

Chilipoeder

Voor degenen die houden van hun gerookte eten dat erg heet en pittig is, kunnen chili-kruiden een goede optie zijn. Chili kan worden gebruikt in de vorm van droog poeder of vlokken. Je kunt chili in verschillende varianten krijgen, zoals chipotle of cayennepeper, maar zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid gebruikt.

Knoflook en ui

Voor barbecue-kruiden kun je echter niet het echte werk gebruiken, maar de poedervorm van beiden. Het voegt een milde zoetheid en pittigheid toe aan het eten.

Kruiden mix

Kruiden zoals basilicum, koriander, salie, oregano, rozemarijn, enz. hebben een voortreffelijke eigen smaak. Je kunt elk van deze kruiden of een mix van twee of meer kruiden gebruiken als smaakmaker voor barbecue.

Kaneel

Kaneel voegt een unieke houtachtige smaak met een milde zoetheid toe aan het gebarbecuede eten. Het wordt meestal in poedervorm gebruikt voor barbecue-rub of kruiden.

Oregano

Oregano geeft nog meer rijkheid aan smaak bij gegrild vlees, terwijl gegrilde groenten een complexe frisse smaak en diepte krijgen.

Rozemarijn

Fris en citrusachtig, rozemarijn zal je BBQ-vlees direct opvrolijken. Dit kruid werkt ook briljant in oliën.

Tijm

Tijm combineert een gedurfde, hartige smaak met delicate, bloemige nuances. Dit aromatische kruid werkt goed voor het kruiden van grote stukken rundvlees en heel gevogelte. Vergeet hierbij niet een scheutje citroen toe te voegen.