Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk stukje vlees op de barbecue? Als je gaat barbecueën, wil je natuurlijk het lekkerste vlees op de grill. Maar welke stukken vlees zijn nu eigenlijk het beste om op de bbq te gooien? Wij geven je een aantal tips. Zo weet je zeker dat je gasten smullen van het vlees op je kamado bbq.

Ossenhaas is een uitstekende keuze

In de eerste plaats is ossenhaas een uitstekende keuze. Dit stukje vlees is mals en sappig. Doordat het vet erin wegsmelt, krijgt het vlees een lekkere smaak. Wanneer je de ossenhaas gaart op de barbecue, moet je ervoor zorgen dat je het niet te lang laat garen. Anders droogt het stukje vlees uit en wordt het taai. Zodra je dit obstakel hebt overwonnen, is je ossenhaas klaar om op te eten.

Kippendijen zijn een andere heerlijke optie

Als je iets anders dan varkensvlees wilt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor kippendijen. Deze stukken vlees zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te bereiden. Kippendijen kunnen in een korte tijd gaar worden gemaakt. Hierdoor is het niet nodig om ze lang te laten garen. Dubbel check vanzelfsprekend wel of ze klaar zijn door de kippendijen doormidden te snijden. Wanneer je kippendijen gaart op de barbecue, kun je ervoor kiezen om ze in een marinade te leggen. Zo geef je het vlees nog meer smaak.

Speklapjes

Ten derde kunnen speklapjes een heerlijke maaltijd op de barbecue opleveren. Speklapjes zijn fijn gekruid en bevatten genoeg vet om lekker te smaken. Wanneer je speklapjes gaart op de bbq, moet je er wel op letten dat ze niet te gaar worden. Anders zijn de speklapjes taai en droog. Dit stukje vlees is klaar wanneer het mals is aan de binnenkant en een lekkere krokante korst heeft.

Al met al zijn er dus genoeg stukken vlees die heerlijk smaken op de barbecue. Ga jij binnenkort barbecueën? Vergeet dan niet om wat van deze stukken vlees mee te nemen! Zo weet je zeker dat je gasten smullen van het vlees op je bbq.

 

 

Lees ook eens de volgende artikelen: