Saltimbocca is een Italiaanse specialiteit gemaakt van kalfsvlees. Het is een zeer nobel gerecht dat niet elke dag op het menu staat, maar eerder geserveerd wordt bij feestelijke gelegenheden. In Nederland is dit stuk vlees aan het populariteit aan het toenemen. Maar wat voor bijgerecht serveer je bij de Saltimbocca? We geven je 10 tips.

 

Saltimbocca bijgerechten: onze 10 aanbevelingen

Koude of warme bijgerechten, saltimbocca kan men individueel combineren. Serveer met een heerlijke wijn en je hebt een geweldig feestmaal bereid.

  • Het klassieke Saltimbocca bijgerecht in Italië is luchtgedroogde ham met saliebladgarnituur.
  • Saltimbocca met pastasaus, geserveerd op een spaghettinest, is niet alleen een visuele blikvanger. Ook qua smaak overtuigt het iedereen die van saltimbocca houdt.
  • Gesauteerde rauwe ham, een bruine saus en een portie aardappelpuree zorgen voor een kleine smaakexplosie in de mond.
  • Een plakje van de pittige rauwe ham mag in geen enkel gerecht ontbreken. Zelfs als kleine gestoomde aardappelen en erwtenpeulen worden geserveerd als bijgerecht voor saltimbocca.
  • Wil je de saltimbocca een vleugje elegantie geven? Geniet er dan van met een verse tomaat en venkelgroente en een broodknoedel.
  • Mediterrane groenten zijn een heerlijk saltimbocca bijgerecht dat ook veganistisch en vegetarisch is.
  • Sappige spinaziegroenten en gesmolten mozzarella completeren de saltimbocca voor een elegant diner.
  • Saltimbocca op pompoen met salieblad is een heerlijke lekkernij uit de oven en gegarandeerd zeer uitzonderlijk.
  • Groene groenten, bijvoorbeeld spruitjes en broccoli, zijn niet alleen rijk aan voedingsstoffen, maar smaken ook perfect bij saltimbocca.
  • Als je de saltimbocca een Aziatisch tintje wilt geven, serveer je hem met geroosterde aardappelen en Chinese broccoli.

 

Groenten als bijgerecht bij Saltimbocca

Groenten, zoals courgettes, spruitjes, erwtenpeulen, tomaten, broccoli of paprika’s, passen allemaal perfect bij Saltimbocca. Vaak is het voldoende om de groenten licht aan te bakken in de pan en ze vervolgens bij het kalfsvlees te serveren. Een saus is niet nodig, want gegarneerd met een salieblad is het gerecht gewoon perfect.

 

Verschillende bijgerechten: pasta, risotto & polenta:

 

Pasta:

Pasta is een populair bijgerecht in Italië. Het kan ook worden geserveerd met saltimbocca. Vaak dient de pasta als het ware als nest waarop het kalfsvlees wordt geserveerd.

 

Risotto:

Risotto Bianco is een bijzonder populair bijgerecht voor saltimbocca. Het is een heel gewone rijst, zodat de saltimbocca qua smaak op de voorgrond blijft.

 

Polenta:

Een ander populair gerecht in Italië is een menu bestaande uit romige polenta, salie en kalfskoteletten gewikkeld in Parmaham.

Voor alle bovenstaande gerechten is het fijn om dit te bereiden met goed keukengerei. Hierdoor brand je eten niet aan en kun je er heerlijk van genieten.

Lees ook eens de volgende artikelen: