Heeft je tuin nog niet zoveel sfeer en wil je deze wat meer opfleuren? Dan hebben we een aantal tips voor je. Er zijn namelijk een aantal dingen die eigenlijk niet mogen ontbreken om het echt gezellig te maken in je tuin. Wil je weten wat deze dingen zijn? Lees dan snel verder.

 

Een zithoek

Een plek waar je lekker kunt zitten in je tuin mag natuurlijk niet ontbreken. Een loungeset met lekkere kussens waar je heerlijk in kan ontspannen bijvoorbeeld. Wil je het geheel er fleurig uit laten zien? Kies dan voor kussens in een contrasterende kleur. Maar neutrale kussens kunnen weer meer rust geven. De keuze is aan jou. 

 

Een barbecue

Er is niets leuker en gezelliger dan in de zomer lekker buiten te eten. Daarom mag een barbecue eigenlijk niet ontbreken volgens ons. Barbecues heb je in allerlei soorten en maten. Een van de bekendste barbecue types is de kamado barbecue. Deze bestaat uit een eivormige buitenschil en binnenwerk waar plek is voor de houtskool. Kies de beste kamado die past bij jouw situatie.

 

Verlichting

Zit je ‘s avonds graag in de tuin? Dan mag verlichting in je tuin niet ontbreken. Het beste kun je kiezen voor sfeerverlichting. Hang bijvoorbeeld een lichtslinger door een boom of aan de schutting. Je kunt ook een aantal mooie potten vullen met lampjes. Je hebt ook allerlei spotjes die je subtiel kan verwerken in je borders om bepaalde plantengroepen uit te lichten. Kortom ook op het gebied van verlichting is er van alles mogelijk.

 

Overkapping

Wil je ook kunnen genieten van je tuin als het regent? Dan mag een overkapping in je tuin niet ontbreken. Ook bij slecht weer of kou kun je zo gebruik maken van je tuin. Onder de overkapping kun je ook de schaduw opzoeken op een warme dag. Er zijn terrasoverkappingen in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Er zijn veel bouwpakketten die je makkelijk zelf in elkaar kunt zetten. Het is ook mogelijk om een terrasoverkapping op maat te laten maken.

 

Terrasverwarming

Zit je ook graag in de winter buiten? Of tot in de late uurtjes in de zomer? Ook dan kan het flink koud worden. Met een tuinverwarming heb je daar geen last meer van. Tuinverwarming heb je in allerlei vormen. Hierbij kun je denken aan een vuurkorf, maar ook aan infraroodlampen en lantaarns. Zet je een vuurschaal of een vuurkorf neer? Dan geeft dat naast warmte ook een knusse sfeer.

 

Schutting

In de tuin wil je graag privacy hebben. Je wilt niet continu gestoord worden door mensen die langslopen. Een mooie schutting is daarom erg belangrijk en mag niet ontbreken in je tuin. Schuttingen heb je ook in allerlei varianten en materialen. Aan je schutting kun je mooie planten en verlichting ophangen. Of laat er een klimplant tegenaan groeien. Met een schutting kun je allerlei dingen doen om je tuin gezelliger te maken.

 

Accessoires

Ook accessoires mogen niet ontbreken in je tuin. Accessoires zorgen ervoor dat je tuin een stuk gezelliger wordt. Kies voor accessoires die bij de tuininrichting passen. Zo versterk je de sfeer en creëer je eenheid in je tuin. Het belangrijkste bij accessoires voor in de tuin is dat deze waterbestendig zijn. Hang je een mooie poster op aan de wand van je schuur, dan kun je hem waarschijnlijk na een flinke regenbui weggooien. Het beste kun je dan kiezen voor een tuinschilderij. Deze zien er en leuk uit en zijn weersbestendig. Een gezellige sfeer kun je maken met een tuinkleed op het terras. Natuurlijk mogen mooie bloembakken en kleurrijke bloemen en planten ook niet ontbreken.