Aardappelen, maar dan anders

Als Nederlanders denken we dat we wel wat gewend zijn op het gebied van eten. We hebben een heleboel groentes die in eigen land groeien en de soorten aardappelen zijn ontelbaar geworden. Maar als we onze landsgrenzen overstappen komen de eerste ‘vreemde’ gerechten al langs. Escargot in Frankrijk, de fish-and-chips uit Engeland en natuurlijk de pittige gerechten uit het verre Oosten. Als u nooit pittig eten heeft gegeten kan het zijn dat de eerste hap leidt tot een brandend gevoel op de tong en dat de tranen in de ogen springen als u opzoek bent naar een koud glas water.

Het internet staat vol met filmpjes van mensen die een ‘spicy challenge’ doen: kijken wie het aandurft om pittige noedels te eten en kijken wie van je vrienden het vol houdt tot de laatste hap. Daarnaast gaan steeds meer mensen op reis naar Zuidoost-Azië, waar de pittigere gerechten een standaard in de keuken zijn.

Tip: Thaise Kruiden Kopen | Thaise Kruidenmixen Bestellen Online

Gezondheidsvoordelen

Naast het prikkelen van de smaakpapillen en het uitdagen van vrienden zijn er ook nog een aantal gezondheidsvoordelen mogelijk bij het eten van pittig eten. Capsaïcine, het onderdeel in eten wat de pittige smaak geeft, heeft een aantal gezondheidsbevorderende kwaliteiten. Pittig eten kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk, door bepaalde vitamine die aanwezig zijn in pepers en de bloedvaten versterken. Daarnaast kan het eten van pittige maaltijden je een serotonine boost geven, wat weer goed tegen stress helpt. Ook kan het je stoelgang bevorderen – alhoewel het natuurlijk ook té goed kan werken en dan heb je er de volgende ochtend meer last van dan je zou willen. En natuurlijk een positieve bijkomstigheid voor vele mensen is dat het pittige eten waar capsaïcine in zit ook het metabolisme in een versnellingsstand kan zetten. Dit zorgt ervoor dat het lichaam het eten sneller verbrand.

Uitgelicht: Mexicaanse Kruiden en Specerijen Kopen | Mexicaanse Kruidenmixen

Spice it up

De pittige gerechten hoeven allang niet meer alleen buitenlandse gerechten te zijn. Tegenwoordig kunnen we heel gemakkelijk onze Nederlandse maaltijden ook wat pittiger maken door het toevoegen van verschillende pepers en andere kruiden of specerijen. Er komen steeds meer recepten waarbij u een extraatje kunt toevoegen om de gewenste smaak te bereiken en deze uit te breiden zodat hij bij ieders pittigheidstolerantie past. Hierdoor kunt u heel gemakkelijk de ouderwetse stamppot omtoveren tot een nieuwe smaaksensatie. Natuurlijk is het belangrijk om goed te letten op de hoeveelheid pepers die u toevoegt, zodat u kunt blijven genieten van het eten zonder dat u daar verdere klachten van uw mond of maag van krijgt.

Tip: Heerlijk warme koffie van Nespresso bij koffievoordeel.nl