Zelf uren zwoegen in de keuken voor het kerstdiner, dat zien veel mensen toch niet zitten in 2020, zo blijkt uit onderzoek door de cateringbedrijven De Barbecue Boer en De Buffetten Boer. Zij zien aan de verkoopcijfers van hun initiatief Bezorgeendiner.nl dat er steeds meer kerstbuffetten en kerstdiners worden besteld. In 2018 werd er een stijging genoteerd van 30% ten opzichte van 2017. In 2019 zette de stijging door met nog eens 20%. Voor 2020 verwacht men een recordstijging, mede door de coronapandemie.

Drukte in de supermarkten vermijden
Dick Kevelam, eigenaar van De Buffetten Boer: “De supermarkten lopen over dit jaar en dat is een probleem voor mensen die drukte willen vermijden. Zeker met de feestdagen wordt topdrukte verwacht. Om toch een luxe en lekker kerstdiner op tafel te zetten, springen wij in het gat met heerlijke luxe thuisdiners. Met zes luxe menu’s die binnen 30 minuten op tafel staan, verras je het gezelschap met een heerlijk diner. Veel bedrijven geven dit ook als kerstcadeau aan personeel om hen en het thuisfront te bedanken voor de inspanningen in dit bijzondere jaar. Dat merken wij aan de populariteit van onze kerstbuffetten.”

Vers bezorgd, vers uit de oven geserveerd
Ook al kunnen klanten via Bezorgeendiner.nl veel voorbereiden, het laatste deel van de bereiding voeren ze zelf uit. In 3 stappen zet men een heerlijk diner op tafel:

  1. Kies het gewenste menu
    Om de beste smaakbalans te creëren, zijn de menu’s met zorg samengesteld en voorzien van de beste ingrediënten. De klant kiest het voor- en hoofdgerecht dat het beste past bij zijn smaak en bestelt eventueel nog een dessert bij.
  2. Het diner wordt thuisbezorgd
    Op het afgesproken tijdstip wordt het complete menu bezorgd. De gerechten zijn koel verpakt en kunnen maximaal drie dagen gekoeld worden bewaard.
  3. Zet het een half uur in de oven en geniet
    De gerechten worden gekoeld geleverd. Daarom moet de klant, voor het gezin aan tafel gaat, het hoofdgerecht nog even in de oven plaatsen. Na ongeveer 30 minuten is het tijd om te genieten.

Te bestellen vanaf 4 personen
De dinerbezorgservice bezorgt bestellingen gratis thuis door bijna heel Nederland. Daarbij is de minimale bestelling voor vier personen. Alle menu’s worden geleverd in een ovenverpakking, maar ze zijn ook op te warmen in de pan. De pakketten worden geleverd in speciale verpakkingen die ervoor zorgen dat het diner 24 uur gekoeld blijft. Elk diner is na levering nog drie dagen houdbaar.