Veel serieuze sporters houden hun voeding scherp in de gaten. Ze letten op de calorie-inname en het proteïne-gehalte om hun lichaam te bieden wat het nodig heeft. Voedingsstoffen zijn namelijk erg belangrijk bij spieropbouw; met alleen zwaar trainen kom je er niet, of pleeg je zelfs roofbouw op je lichaam. De praatjes in de kleedkamer over tonijn, kip, groente en fruit zijn zeker geen onzin. Omdat zelfs de meest fanatieke sporters in de zomer ook wel een BBQ kunnen waarderen, lees je in dit artikel meer over sportvoeding voor de BBQ.

 

Sporters: welk vlees voor BBQ?

bbq sportvoedingPer persoon en per trainingsdoel kan het verschillen, maar veel sporters zullen gevogelte en mager vlees waarderen. Hierin zitten veel eiwitten en minder vet. Als je nu niet goed weet welk vlees je in huis moet halen, kijk dan bij deze webshop voor sportvoeding. Een specialist in voeding voor sporters en bodybuilders weet precies welk vlees en welke gerechten het beste zijn. Je kunt hier bovendien direct bestellen.

 

Vegetarische sportvoeding voor op de BBQ

Als vegetariër of veganist kun je net zo sterk en gespierd worden als je carnivoren sportschoolmaatjes! En ook met een zomerse BBQ kun je net zo lekker eten. Ten eerste is het goed om van vleesvervangers te checken wat de voedingswaardes zijn. Van vlees is dit beter bekend, maar als je je even verdiept in de achterkant van de verpakking, weet je wat de voedingswaardes zijn. Voor alle sporters zijn kikkererwten en bonen een aanrader. Als falafel is dit ook perfect in een spies met groente voor op de BBQ te maken. Verder zijn paddenstoelen als champignons en portobello’s ideaal. Vul ze eventueel met noten of linzen voor nog meer eiwitten!

 

Bijgerechten BBQ voor sporters

Bij de tips voor een vegetarische BBQ las je al over kikkererwten, bonen en linzen. Dit is echter niet alleen voor vegetariërs gezond. Verwerk deze ook in een salade zodat de bijgerechten ook ideaal voor sporters zijn. Verder kun bij een BBQ voor sporters rekening houden met koolhydraten. Bij een training voor de boeg zijn koolhydraten je beste vriend. Maar wanneer je niet binnenkort een inspanning hoeft te leveren, kun je ook koolhydraatarm eten. In zo’n geval is zoete aardappel bijvoorbeeld een goed alternatief. Als je wel koolhydraten wilt eten kun je natuurlijk een pasta salade maken, of een origineler alternatief kiezen zoals rijst, quinoa of couscous.

 

Kant en klaar maaltijden voor sporters

Of je nu zin hebt in een makkelijke maaltijd omdat je geen zin hebt om te koken, of omdat je zeker wilt zijn van de voedingsstoffen, kant en klaar maaltijden voor sporters bieden uitkomst. Misschien ken je het al of heb je het al wel eens gehad want steeds meer sporters hebben dit ontdekt. De keuze is tegenwoordig enorm en de prijzen zijn zeer voordelig. Als je de kosten van de ingrediënten bij elkaar optelt, en het werk wat het kost om dit te maken in je berekening meeneemt, dan is de keuze snel gemaakt. Door de ruime keus zijn er kant en klaar maaltijden die iedere sporter kan waarderen. Wist je dat er zelfs BBQ chicken maaltijden zijn? Als BBQ liefhebber zeker de moeite waard om te proberen!

 

Hoeveelheid eten

Veel sporters rekenen met een weegschaal uit hoeveel calorieën ze binnenkrijgen. Bij een BBQ is dit wat minder makkelijk te doen dan bij het eten van kant en klaar maaltijden voor sporters. Als je toch rekening hiermee wilt houden, houd dan van de dag bij hoeveel calorieën je al binnen gekregen hebt, en hoeveel je nog ongeveer met de BBQ binnen wilt krijgen. Neem dan bij de BBQ bijvoorbeeld nog één portie kip, een halve biefstuk of steak en ongeveer 400 gram pasta, couscous of andere bron van koolhydraten. Wees voorzichtig met mayonaise vanwege het hoge vetgehalte. En last but not least, voorkom te veel alcohol, dit zal je prestaties en spieropbouw immers nadelig beïnvloeden.