Als de zon schijnt en de geur van houtskool in de lucht hangt, is er niets beter dan een barbecue. Het is de ideale gelegenheid om met vrienden te genieten van heerlijk eten en fantastische wijnen. Maar welke wijn past het beste bij al dat gegrilde vlees en die smakelijke groenten? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een wijn? Ook kun je een wijnfles etiket maken. Dit is erg leuk als je samen met vrienden barbecuet en je een persoonlijke touch aan de wijn wilt toevoegen. In dit artikel bespreken we de 3 beste wijnen voor bij een barbecue en een aantal tips voor het uitkiezen van de perfecte wijn. 

Hoe kies je de perfecte wijn voor je barbecue?

Er zijn ontzettend veel wijnen waaruit je kunt kiezen, maar niet iedere wijn combineert goed met elk gerecht. Het is dus goed om wat meer te weten over welk type wijn combineert met welke smaken en texturen. Om te beginnen is het dus belangrijk om te overwegen welk type vlees je serveert. Rood vlees past goed bij rode wijn, terwijl wit vlees en vis goed passen bij witte wijn of rosé. Ook moet je rekening houden met de kruiden en sauzen die je gebruikt. Kruidige gerechten passen goed bij volle rode wijnen, terwijl lichtere gerechten weer beter passen bij witte wijn of rosé. Tot slot is het ook verstandig om het weer in overweging te nemen. Is het nou bloedheet? Dan kun je misschien beter kiezen voor een koelere wijn, zoals een witte wijn of rosé. 

Wat zijn dan de beste wijnen voor bij de barbecue? 

Nu je al deze kennis hebt over het combineren van wijnen en gerechten, vraag je je natuurlijk af welke wijnen het best zijn voor een barbecue. Dit zijn de 3 beste wijnen voor een barbecue met vrienden. 

Zinfandel

Zinfandel is de perfecte wijn om te combineren met barbecuegerechten, vooral wanneer het gaat om vlees. Het is een volle rode wijn met een fruitige smaak en een hoog alcoholpercentage. Zinfandel past goed bij gegrilde steaks, hamburgers en andere soorten rood vlees. Het kan ook goed samengaan met pittige sauzen en kruidige gerechten. 

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is een van de meest populaire wijnen ter wereld en past perfect bij een barbecue. Het is net als de Zinfandel een volle rode wijn met een krachtige smaak en hoge tannines. Cabernet Sauvignon past goed bij gegrilde biefstuk, lamskoteletten en kruidige worstjes. Ook kan het goed samengaan met geroosterde groenten en pittige Sauzen

Sauvignon Blanc

Dan heb je ook nog de Sauvignon Blanc. Het is een witte wijn die goed past bij een barbecue, vooral wanneer er vis wordt geserveerd. Het heeft een zachtere smaak dan rode wijn en heeft vaak een citrusachtige smaak. Sauvignon Blanc past goed bij gegrilde vis, garnalen en mosselen. Het kan ook goed samengaan met salades en lichte barbecuegerechten. 

Eigen wijnfles etiket voor de BBQ

Als je uitgenodigd bent voor een barbecue bij vrienden, kan het leuk zijn om een eigen fles wijn mee te nemen met een gepersonaliseerd etiket. Door een persoonlijk etiket op de fles te plaatsen, laat je zien dat je extra moeite hebt gedaan om iets speciaals mee te nemen. Het is een geweldige manier om je waardering te tonen voor de gastvrijheid van je vrienden en om een persoonlijk tintje toe te voegen aan de avond. Er zijn verschillende websites waar je je eigen etiket kunt ontwerpen en deze op een fles wijn kunt laten drukken. Je kunt ervoor kiezen om een afbeelding toe te voegen, een leuke boodschap te schrijven, of gewoon de naam van de gelegenheid en de datum van het evenement te vermelden. Het resultaat is een unieke fles wijn die niet alleen lekker smaakt, maar ook een blijvende herinnering vormt aan een gezellige avond met vrienden.