Gezond leven vraagt de nodige aandacht. Iedereen weet dat het niet verstandig is om bijvoorbeeld iedere dag alcohol te drinken, maar soms is een glaasje van het een of het ander helemaal niet verkeerd. Hetzelfde geldt voor je voedingspatroon. Wanneer je afwisselend eet, kun je een gezonde leefstijl ontwikkelen waarbij het heus niet zo erg is dat je soms eens iets minder gezonds eet. Wat niet verstandig is, is dat je langdurig ongezonde dingen eet of drinkt en dat je weinig variatie in je voedingspatroon hebt. Het kan dan namelijk gebeuren dat je ziektes ontwikkelt en dat wil je niet. Om dit te voorkomen is het daarom niet alleen belangrijk om een gezonde manier van leven te stimuleren, het is ook belangrijk om een goede zorgverzekering af te sluiten die past bij jouw manier van leven.

Een zorgverzekering die aansluit bij jouw manier van leven

Een goede zorgverzekering hebben kan je heel veel problemen besparen. Dan hebben we het niet alleen over de financiële problemen die ontstaan wanneer je zorg moet afnemen waarvoor je niet verzekerd bent, maar ook omdat je betere zorg kunt krijgen. Stel bijvoorbeeld dat je besluit een zorgverzekering Univé te nemen. Met deze polis kun je heel veel kanten op want je kunt hier zelf aangeven in hoeverre je gebruik wilt maken van niet-gecontracteerde zorg. Wat bedoelen we hiermee? Iedere verzekeraar sluit contracten af met zorgverleners. Hierdoor kun jij daar zorg afnemen. Het kan gebeuren dat je graag behandeld wilt worden door een partij waar je verzekeraar geen contract mee heeft afgesloten. In dat geval kun je je verzekering aanpassen, zodat je alsnog bij deze partijen onder behandeling kunt. Daardoor kun je de zorg krijgen die je nodig hebt zonder dat je daar gelijk het volle pond voor hoeft te betalen. Een goede verzekering is daarom belangrijk.

Vergeet niet om aanvullende polissen toe te voegen

Iedere verzekering bestaat uit een basisverzekering en daarnaast nog aanvullende verzekeringen. Je kunt alleen voor het afsluiten basisverzekering kiezen, maar we raden je aan om ook nog even stil te staan bij de aanvullende polissen. Met een aanvullende polis kun je namelijk je verzekering nog meer toespitsen op wat je nodig hebt. Denk je bijvoorbeeld dat je een grote behandeling moet ondergaan bij de tandarts? Dan kun je kiezen om een tandartspakket aan je polis toe te voegen. Zo voorkom je dat je zelf voor alle kosten opdraait. Bekijk alle aanvullende opties even om te kijken welke vormen van zorg je allemaal extra kunt laten vergoeden. Hoe beter het je lukt om je zorgverzekering af te stemmen op jouw wensen en manier van leven, hoe meer profijt je ervan zult gaan hebben.

Wat als je verzekering wel erg duur lijkt te gaan worden?

Sommige mensen schrikken van het bedrag dat zij maandelijks moeten betalen als het gaat over hun zorgverzekering. In dat geval is het goed om te weten dat je ook zorgtoeslag kunt aanvragen. Dit is een maandelijkse tegemoetkoming van de Nederlandse overheid en bedoeld voor mensen die moeite hebben met het betalen van hun zorgpremie. Het goede nieuws is dat je zelfs met terugwerkende kracht toeslag kunt ontvangen. Het enige wat je moet doen, is je verzamelinkomen doorgeven omdat dit als uitgangspunt wordt aangehouden voor deze toeslag. Je kunt zowel je verzekering als je toeslag online regelen.