We kennen het allemaal wel. Je hebt je zinnen gezet op een middag vol grillplezier, maar dan… Juist, typisch Nederlands weer gooit roet in het eten. Regen, windstoten of zelfs onverwachte hagelbuien maken een abrupt einde aan jouw BBQ-plannen. Maar voordat je gaat mokken of de lokale pizzeria belt, heb ik een verrassend alternatief voor je. Ken je fuelyourbody.nl al? Precies wat je nodig hebt om deze wending toch nog smakelijk te eindigen.

Hoe overleef ik een BBQ-blunder?

Zit je daar dan, met je goede gedrag en een koelkast vol vlees dat schreeuwt om gegrild te worden. Terug in de vriezer is ook zo wat. Hier komt de held van ons verhaal om de hoek kijken: kant-en-klare maaltijden die niet onderdoen voor jouw BBQ-skills (of die van je buurman die altijd opschept over zijn geheime marinade).

Etenstijd zonder stress

Laten we eerlijk zijn; hoe leuk BBQ’en ook is, het vraagt best veel voorbereiding en opruimwerk. Kies voor gemak zonder in te leveren op smaak. Het mooie van kant-en-klare maaltijden is dat ze vaak met zorg zijn bereid door mensen die hun hand niet omdraaien voor een stukje topkwaliteit op jouw bord.

Proef de passie

Je proeft het verschil wanneer iets met liefde is gemaakt. Dat geldt ook voor deze redders in noodmaaltijden. Vergeet even dat half verbrande speklapje van de grill en laat je verrassen door gerechten waar écht tijd en aandacht aan besteed is.

Kies bewust, geniet intens

Het mooie is; er is voor ieder wat wils. Van carnivoor tot vegetariër, iedereen komt aan zijn trekken. En het beste? Je hoeft niet eens zelf te koken! Ideaal als plan B of gewoon omdat het kan.

Van flop naar topavond in no-time

Zie het als een onverwachte twist die jouw avond uniek maakt. Wie had gedacht dat juist deze spontane switch zou leiden tot misschien wel een van de gezelligste avonden van het jaar? Met minimale moeite tover je alsnog een feestmaal op tafel waar iedereen blij van wordt.

Gemak dient de mens

We hebben allemaal onze momentjes nodig waarop we even geen chef-kok willen zijn, maar gewoon lekker achterover willen leunen en genieten. Dit is precies zo’n moment. Kant-en-klare maaltijden nemen niet alleen werk uit handen; ze bieden comfort op dagen dat alles even tegenzit (zoals bij afgelaste BBQ’s).

Redenen genoeg dus om altijd een back-up plan klaar te hebben liggen

Natuurlijk hoop je dat elke BBQ zoals gepland verloopt, maar mocht dit niet zo zijn dan weet je nu precies wat er te doen staat. Gooi die teleurstelling overboord en ga voor gemakkelijk, smaakvol en stressvrij dineren met kant en klare maaltijden. Zo red je elke afgelaste BBQ – of welke andere culinaire calamiteit dan ook – zonder blikken of blozen.