Het is weer bijna zomer en dat betekent dat het tijd is om te barbecueën! Wil je een nieuwe barbecue kopen voor thuis? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje. Alvast eet smakelijk!

Formaat

Wil je een barbecue kopen, dan moet je als eerste nadenken over het formaat. Welk formaat je nodig hebt, hangt natuurlijk af van de grootte van je tuin of balkon en hoeveel personen je wilt kunnen bedienen. Een kleine houtskoolbarbecue is bijvoorbeeld geschikt voor een klein gezelschap, terwijl je voor een grotere groep beter kunt kiezen voor een grotere gasbarbecue met meerdere branders.

Materiaal

Barbecues zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals metaal, roestvrij staal en keramiek. Het materiaal heeft invloed op de warmtegeleiding en duurzaamheid van de barbecue. Metaal en roestvrij staal zijn duurzaam en goedkoper. Met name de tweede optie is goed voor een barbecue outdoor. Wel hebben metalen en roestvrijstalen barbecues een lagere warmtegeleiding dan keramiek. Keramische barbecues zijn duurder, maar houden de warmte beter vast en zijn daardoor meer geschikt voor het langzaam garen van vlees.

Ovengedroogd hout

Wil je wat extra smaak, dan moet je echt eens een barbecue op ovengedroogd hout proberen. Het geeft je vlees een unieke en heerlijke rokerige smaak die je niet kunt krijgen met gas of elektriciteit. Het vereist wel iets meer oefening om de temperatuur te krijgen zoals je wilt en de rook onder controle te houden. Als je liever voor puur gemak gaat, dan zijn gasbarbecues een goede optie. Ze zijn snel op temperatuur en makkelijk schoon te maken. Elektrische barbecues zijn ook een optie, vooral handig als je binnen wilt barbecueën of op je balkon. Bedenk wel dat de smaak niet te vergelijken is met die van een barbecue op ovengedroogd hout.

Extra functies

Sommige barbecues hebben extra functies, zoals een ingebouwde thermometer, zijbrander, verlichting of een geïntegreerde ijskast. Bedenk van tevoren of je deze extra functies nodig hebt en of ze het extra geld waard zijn.

Prijs

Tot slot is de prijs natuurlijk ook een belangrijke factor bij het kopen van een barbecue. Bedenk van tevoren wat je budget is en kijk welke barbecue het beste bij jouw wensen past binnen dit budget.

Conclusie

Als je een barbecue wilt kopen, zijn er dus verschillende zaken waar je op moet letten. Het formaat, materiaal, brandstof, extra functies en prijs zijn allemaal belangrijke factoren om te overwegen. Door van tevoren goed na te denken over je wensen en budget, kun je de juiste keuze maken en genieten van heerlijke zomeravonden met vrienden en familie.