Je kent het wel, je hebt net een uitgebreide BBQ achter de rug, met net iets teveel eten. Vaak veel vlees, iets minder vis en nog minder groenten. Stokbrood erbij, frietjes, sauzen… en voor dat stukje wat overbleef heb jij je onder lichte dwang ook nog opgeofferd. Lees dan zeker verder, want hieronder vind je:

Tips voor de ultieme uitbuiksessie!

Misschien voel je je wat ongemakkelijk en plof je neer op de bank om er voorlopig niet meer af te komen. Toch zijn er een paar andere opties om snel van dat gevoel af te komen.

Neem een digestief

De Fransen zijn de uitvinder van dit spul, zij ontdekten dat bepaalde (alcoholische) drankjes de spijsvertering kunnen bevorderen. Op het Worldwide Web vind je hele lijsten van drankjes die je door de uitbuiksessie heen kunnen helpen. Je kunt natuurlijk ook je opa imiteren en kiezen voor een kruidenbitter. De Duitse familie Underberg vond in 1846 een drankje uit met 46 kruiden en zelfs vitamine B! Wat wil je nog meer?

Maak een wandelingetje

Wandelen bevordert de spijsvertering, dat weet iedereen! Het stimuleert de bloedsomloop en helpt van dat opgeblazen gevoel af te komen. Je zou de hond mee kunnen nemen, zeker als hij/zij wat van de BBQ heeft meegesnoept.

Wat als je toch op de bank beland bent?

Zoek wat afleiding. Kijk wat TV. Valt het programma tegen, wat vaak zo is in zomers zonder grote sportevenementen, pak je tablet en op naar het WWW. Entertainment genoeg. Ga bijvoorbeeld eens naar Casino777 en test je geluk met de dobbelstenen. Spannend en relaxing tegelijk, prima voor de ideale uitbuiksessie.

Hydrateer jezelf

Drink voldoende water. Dit helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en het bevordert een goede spijsvertering. Water is het best. Vermijd hoe dan ook koolzuurhoudende dranken. Deze veroorzaken (extra) gasvorming en versterken het opgeblazen gevoel. Totdat je je beter voelt kun je deze beter vermijden.

Eten

Misschien wil je helemaal niet denken aan voedsel. Mocht je wel trek hebben in iets, denk dan aan licht verteerbaar voedsel: hoe dan ook kies je best voor licht verteerbare produkten zoals groenten, fruit of magere eiwitten. Magere eiwitten vind je vooral in gevogelte, eieren, mager vlees of vis, kortom het dieet van een bodybuilder. Hoe dan ook, vermijd zware, vette maaltijden, deze vertragen de spijsvertering enorm.

Drink een kop kruiden- of andere thee.

Thee helpt bij het verlichten van een opgeblazen gevoel en het op gang brengen van de spijsvertering. Kruidenthee en ook pepermuntthee verhelpen het opgeblazen gevoel. Een lekkere warme kop thee zal je dus zeker goed doen!

Andere uitbuikfeitjes

Het is normaal dat je je na een stevig maaltijd vol voelt. Je lichaam heeft tijd nodig om al het voedsel te verwerken dus wees geduldig. Dit is ook het moment om alle goede voornemens te maken voor de volgende BBQ-sessie. Als je de helft kunt waarmaken, dan wordt je volgende uitbuiksessie een stuk aangenamer! Kortom geniet en BBQ met mate.