Een feest organiseren kan een hele uitdaging zijn. Het is leuk om iets unieks en memorabels te creëren voor je gasten. BBQ is altijd een populaire keuze maar misschien is het wel tijd om een stapje verder te gaan dan alleen BBQ'en en om iets extra´s toe te voegen aan het feest. Gelukkig zijn er oneindig veel manieren om je feest onvergetelijk te maken, afhankelijk van het budget. In dit artikel delen we 5 tips om een geweldig feest te organiseren waarmee je al de gasten omverblaast.

Kies een thema

Om te beginnen is het een leuk idee om een thema te combineren aan het feest. Vertel iedereen van te voren wat het thema is zodat zij zich daarop kunnen kleden. Pas de decoratie en het eten aan op het thema. Denk bijvoorbeeld aan een Mexicaans thema met kleurrijke decoraties en taco's, of een retro thema met vintage decoraties en hamburgers en milkshakes. Een thema maakt je feest iets unieks en leuks voor al de gasten.

Huur een foodtruck

Naast de standaard BBQ kan het leuk zijn om een foodtruck te huren die eten kookt die bij het thema past. Een foodtruck huren voegt niet alleen iets bijzonders toe aan je feest, maar zorgt ook voor gemak. Je gasten kunnen genieten van heerlijk eten zonder dat jij alleen verantwoordelijk bent over het eten. Foodtrucks serveren allerlei verschillende gerechten, van hamburgers en frietjes tot sushi of zelfs veganistische opties. Het huren van een foodtruck geeft de vrijheid om te kiezen wat je wilt serveren en maakt het feest extra speciaal.

Creëer een gezellige sfeer

Een goede sfeer is belangrijk voor een geslaagd feest. Zorg voor voldoende zitgelegenheid en comfortabele plekken waar gasten kunnen ontspannen en bijpraten. Denk aan gezellige lounge banken, statafels en misschien een vuurkorf waar iedereen gezellig samen kan komen. Verlichting is daarnaast ook belangrijk bij het creëren van een beetje sfeer. Hang bijvoorbeeld feestelijke lichtslingers op of zet kaarsen neer voor een warme en gezellige sfeer.

Activiteiten voor entertainment

Naast lekker eten en drinken is het leuk om activiteiten te organiseren om je gasten te vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een photobooth waar gasten grappige foto's kunnen maken of een spelletjeshoek met spelletjes voor alle leeftijden. Muziek is een niet onbelangrijk onderdeel van het feest en daarom kan het leuk zijn om een bandje in te huren voor live muziek. Door leuke activiteiten toe te voegen zorg je ervoor dat niemand zich zal vervelen en maak je het feest extra gezellig.

Vergeet de details niet

Om je feest echt onvergetelijk te maken, moet je op de details letten. Afhankelijk van het budget kun je bijvoorbeeld gepersonaliseerde uitnodigingen sturen en leuke menukaarten maken. Geeft iedereen bij binnenkomst een welkomstdrankje en een hapje. Door samen met het Catering Feest goed door te lopen wat de avond plannen zijn, hoef jij je niet druk te maken over hoe laat het eten geserveerd moet worden. Deze kleine details laten zien dat je aandacht hebt besteed aan de planning van je feest en het maakt het extra speciaal voor je gasten.