Barbecueën is een fenomeen wat over heel de wereld wel gedaan wordt, maar wist je dat het niet overal op dezelfde manier gedaan wordt en met dezelfde etenswaren? Ieder cultuur heeft zijn eigen manier van barbecueën, hieronder bespreken we hoe er in de verschillende culturen gebarbecued wordt.

Amerikaans

Een bekende manier van barbecueën is natuurlijk de Amerikaanse manier. Hier is het heel normaal om veel te barbecueën, in de verschillende staten van Amerika hebben ze allemaal hun eigen specialiteiten als het gaat om de barbecue. Zo heb je in Texas de langzaam gerookte rundvlees, terwijl ze in Kansas City vaak veel zoete sauzen aan de vlees toevoegen. Ook gebruiken ze vaak BBQ kruiden.

Argentijns

In Argentinië houden ze van veel vlees, maar dan ook grote stukken vlees zoals ribeye-steaks. Het vlees wordt door kruidige marinades gehaald die ze op een hele specifieke manier maken die wij in Nederland niet kennen.

Koreaans

In Korea gaat het tijdens een barbecue echt om het delen en samen kunnen genieten van het eten. Hier staat gezelligheid centraal, en niet per se het eten. Vaak wordt er dun gesneden vlees aan tafel gegrild die zijn gemarineerd met bijvoorbeeld bulgogi. Bij deze barbecue is er niet alleen vlees te vinden, ook lekkere slabladeren met wat kimchi is vaak terug te vinden op zo’n barbecue. 

Turks

Als laatste cultuur die we bespreken heb je de Turkse barbecue. Hier worden vaak malse stukjes lam of kip gemarineerd in yoghurt en allemaal lekkere Turkse specerijen en kruiden. Vaak wordt het vlees geserveerd met platbrood en salade. In Turkije is kebab toch wel de hoofdspecialiteit van een barbecue. Mocht je zelf nog op zoek zijn naar kruiden om je vlees net wat extra smaak te geven tijdens de barbecue, dan kun je natuurlijk altijd kruiden kopen bij de Kruidenbaron.

Een barbecue is niet in ieder land en iedere cultuur hetzelfde, maar het wordt wel over heel de wereld gedaan. Zo is het in Amerika heel erg gefocust op het vlees waarbij ze in bijna iedere staat wel hun eigen specialiteit hebben. In Argentinië houden ze van veel vlees maar ook grote stukken vlees. In Korea gaat het echt om de gezelligheid en het delen van het voedsel, naast het vlees hebben ze vaak nog slabladeren en kimchi. Als laatste heb je Turkije, zij hebben vaak naast het vlees ook nog lekker platbrood en salade om daarnaast nog eens te eten.