De zomer is weer in aantocht, en dat betekent dat we met z’n allen op zoek gaan naar een fijne barbecue. Want wat is er nou leuker dan, op een warme zomeravond, barbecueën met vrienden of familie? Door de stijgende populariteit van barbecues in Nederland, komen er ook steeds meer verschillende modellen op de markt. Dit kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Hoe weet je nou welke barbecue het beste bij jou past? Om je een beetje op weg te helpen, hebben we in dit artikel de verschillen even voor je op een rijtje gezet. Met deze kennis op zak, kun je de beste barbecue uitzoeken en volop genieten van het buitenleven.

Houtskoolbarbecues

Laten we beginnen bij de klassieke houtskoolbarbecues. Dit zijn niet alleen de oudste modellen op de markt, maar ze behoren ook nog altijd tot de meest populaire modellen. Deze populariteit hebben ze onder andere te danken aan het feit dat ze zo lekker ruiken tijdens het bakken. Wil je de authentieke barbecue-ervaring? Dan moet je barbecueën op een houtskoolbarbecue. Daarnaast zijn houtskoolbarbecues ook verkrijgbaar in veel verschillende groottes. Of je nu een grote familie hebt of gezellig met z’n tweetjes wilt barbecues: op https://online-barbecue.nl/ vind je een houtskoolbarbecue die bij jouw wensen past. Het grootste nadeel van de houtskoolbarbecue is natuurlijk dat je altijd houtskool in huis zult moeten hebben.

Elektrische barbecues

Een andere populaire optie is de elektrische barbecue. Woon jij in een appartement of flat? Dan is een elektrische barbecue de beste optie voor jou. Voor het ontsteken van deze barbecues heb je namelijk geen vuur nodig. Eén of meerdere groeispiralen verwarmen de barbecue van binnenuit, waardoor er een snelle en gelijkmatige temperatuur ontstaat. Met elektrische barbecues kun je dus gemakkelijk de temperatuur van het vlees controleren. Daarnaast is het schoonmaken van een elektrische barbecue ook zeer gemakkelijk, omdat je niet te maken hebt met bijvoorbeeld achterblijvende asresten. Het nadeel van deze barbecues is echter dat je niet het authentieke barbecue gevoel hebt. Omdat een elektrische barbecue geen vuur heeft, krijgt het vlees geen rokerige smaak en ook de rookgeur ontbreekt.

Gasbarbecues

Nét als de houtskool varianten, zijn ook gasbarbecues verkrijgbaar in veel verschillende maten. De grote modellen worden veelal gebruikt in de tuin, maar kleinere varianten zie je ook veel terug op het strand of op de camping. Alle gasbarbecues moeten worden aangesloten op een gasbus. Grote gasbarbecues hebben een gasregelknop, waarmee je de temperatuur kunt regelen, maar bij de kleinere modellen mist deze knop nog weleens. Het is belangrijk om hierop te letten bij de aankoop. Gasbarbecues staan vooral bekend om het gemak: ze zijn namelijk zeer snel op de gewenste temperatuur. Ga je met een grote groep barbecuen? Dan is een gasbarbecue vaak de beste optie.

Keramische barbecues

Keramische barbecues worden ook wel kamado’s of eivormige barbecues genoemd. Deze modellen zijn zeer populair door hun kleine formaat en stoere uiterlijk. Deze barbecue is een eyecatcher in iedere tuin. Het voordeel van een keramische barbecue is dat het vlees in een afgesloten ruimte wordt gebakken. Het keramiek heeft isolerende eigenschappen waardoor de warmte binnenblijft en het vlees lekker mals wordt gebakken. Het nadeel van een kamado is dat het vaak kleinere modellen zijn. Ga je barbecueen met een grote groep? Dan zal iedereen iets langer op zijn eten moeten wachten, maar dat eten is dan wel heerlijk mals!