De zomer is de tijd van optimaal genieten. Het is tijd om even lekker tot rust te komen, te genieten van het mooie weer en te genieten van lekker eten. Tijdens de zomerperiode kun je dit lekkere eten prima buiten bereiden. Daar heb je uiteraard een goede barbecue en bijbehorende attributen voor nodig. Gebruik vervolgens onderstaande 5 barbecuetips om het barbecueën nog leuker (en lekkerder) te maken.

Trek de tijd uit voor barbecueën

Ben je groot fan van barbecueën? Of wil je voor het eerst barbecueën? De situatie maakt eigenlijk niet uit; je moet hoe dan ook voldoende tijd uittrekken voor barbecueën.

Als je een lekker stukje vlees wilt bereiden, heb je hier voldoende tijd voor nodig. Het vlees moet op een rustige manier garen. Ook moet je het vlees op voorhand al op smaak brengen. Oregano kruiden kopen is daar een prima bijkomende tip voor. Met de juiste oregano kruiden breng je elk stukje vlees heerlijk op smaak. Ga naar de webshop van Vanbeekumspecerijen om direct de beste kruiden aan te schaffen.

Met andere woorden: ga niet overhaast barbecueën. Trek hier voldoende tijd voor uit en geniet ondertussen van het mooie leven.

Investeer in een goede BBQ thermometer

Vlees dat van de barbecue afkomstig is, zou lekker warm moeten zijn. Wat de juiste temperatuur is, is echter per stukje vlees verschillend. Dit hangt overigens ook nog van je eigen voorkeuren af. Het gebruiken van een BBQ thermometer is, mede hierdoor, onmisbaar.

Een BBQ thermometer steek je in het stukje vlees dat op de BBQ ligt. De thermometer meet de binnentemperatuur in het vlees op en geeft dit op een duidelijk display weer. Heeft het vlees de gewenste temperatuur bereikt? Dan weet je dat het tijd is om het vlees te serveren. Dankzij een goede BBQ thermometer geniet je dus van veel gemak en nog lekkerder vlees.

Richt een fijn BBQ plekje in je tuin in

Om lekker te barbecueën, heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Je hebt echter ook een fijn BBQ plekje in je tuin nodig. Dit plekje moet aan een paar eisen voldoen:

–      Je moet voldoende ruimte hebben. Deze ruimte heb je nodig voor de barbecue zelf, maar je hebt ook voldoende bewegingsruimte rondom de BBQ nodig.

–      Je moet schaduw kunnen creëren. Ook als je op dagen dat het 30 graden Celsius warm is, wil je op een fijne manier kunnen barbecueën. Je moet daarom op het BBQ plekje in je tuin een fijne schaduw kunnen creëren.

Investeer in het beste vlees

Nog meer van je barbecue genieten? Dat is mogelijk met het beste vlees. Investeer in het beste vlees en marineer dit vooraf. Daarvoor kun je de eerder genoemde oregano kruiden prima gebruiken.

Maak de BBQ regelmatig schoon

Tot slot is het belangrijk om de BBQ regelmatig schoon te maken. Dit kost enige tijd, maar levert je veel op. Dit komt de smaak van de bereidingen ten goede, evenals de levensduur van je barbecue. Eet smakelijk!