Als lezer van deze site zul je waarschijnlijk, als het maar even kan, je barbecue aanzetten. Zo gauw als het zonnetje zich weer laat zien en de temperaturen steeds aangenamer worden, zal jij gebruikmaken van je barbecue. De meeste mensen maken gebruik van hun BBQ in de achtertuin. Hierbij kan het zo zijn dat de barbecue gepositioneerd staat in de buurt van geverfde oppervlakken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld je schutting of je schuur, maar ook deuren en kozijnen. Het is daarom belangrijk dat je voor deze ondergronden gebruikmaakt van een lak die hiertegen bestand is. Hieronder zetten we een aantal aanraders voor je op een rij.
 

Sigma S2U Allure

Sigma is één van de beste verfmerken van dit moment. Ze zijn populair onder doe-het-zelvers dankzij hun groot aanbod aan producten die geschikt zijn voor verschillende verfklussen. Dankzij de hoge kwaliteit van hun verf zijn er ook veel professionele schilders die kiezen voor de producten van Sigma. Zoek je een verf voor buiten die tegen een stootje kan, dan ben je bij dit merk aan het juiste adres.

In de buurt van een barbecue krijgt een verflaag met allerlei omstandigheden te maken. Hierbij kun je denken aan de hitte die door de barbecue gegenereerd wordt. Daarnaast komt er rook en vet vrij. Dit kan zich gaan afzetten tegen oppervlakken in de buurt. Je zoekt een verf die hier goed tegen bestand is en niet snel zal verkleuren. In dat geval Sigma S2U Allure Gloss een goede keuze. Deze hoogglanslak heeft een flinke dekkracht en is geschikt voor 4-seizoenenonderhoud. Daarnaast behoudt dit product uitstekend zijn glans en kleur, zelfs als er geregeld een barbecue bij in de buurt staat. Liever een minder glanzende variant? Kies dan voor Sigma S2U Allure Satin.
 

Sikkens Rubbol

Sikkens is nog een goed voorbeeld van een verfmerk dat populair is onder zowel doe-het-zelvers als professionele schilders. Dit merk beschikt over een ruim aanbod van een hoge kwaliteit. Voor iedere verfklus is er wat te vinden, waaronder het lakken van oppervlakken in de buitenlucht. Bijkomend voordeel is dat je de producten van Sikkens in verschillende kleuren kunt laten mengen, zodat je zelf de uitstraling bepaalt.

Sikkens lakken voor buiten zijn duurzaam en kunnen tegen een stootje. Omstandigheden buiten, waaronder neerslag en de felle zon, zullen de verflaag niet aantasten. Hetzelfde geldt als ze vaker dan gemiddeld te maken krijgen met de gevolgen van het barbecueën: hitte, rook en vet. De Sikkens Rubbol productlijn is een uitmuntende keuze voor oppervlakken buiten. Laten we Sikkens Rubbol XD High Gloss als voorbeeld nemen. Dit product beschikt over een formidabele buitenduurzaamheid, is bestand tegen Uv-straling en het behoudt zijn glans en kleur. Je barbecue zal niet meer de verflaag kunnen aantasten.
 

Wijzonol LBH SDT Ultra

Op het gebied van lakken voor buiten behoort Wijzonol tot één van de uitblinkers. Dit betrouwbare merk zorgt ervoor dat ondergronden buiten van bescherming worden voorzien. Dat is hard nodig als je in de buurt van deze oppervlakken gaat barbecueën. Een aanrader uit hun ruime assortiment is Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak. Deze hoogglanzende lak voor buiten beschikt over een formidabele buitenduurzaamheid en een geweldige dekking. Hierdoor is dit product ideaal voor 4-seizoenenonderhoud en zal het ook bescherming bieden tegen de hitte, de rook, het vet en alles wat vanaf de barbecue gemorst wordt.