Srirachasaus is oorspronkelijk afkomstig uit een klein stadje in Thailand genaamd Si Racha. Deze pittige saus of dressing wordt vaak gebruikt als dipsaus bij verse zeevruchten. Het is gemaakt van veel verschillende ingrediënten. Srirachasaus wordt regelmatig geserveerd bij sappige hamburgers. In dit artikel zullen we je meer vertellen over BBQ’en en welk eten lekker is bij srirachasaus.

Combineer met de juiste saus

Bij het kiezen van sauzen is het belangrijk om te denken aan welke smaken goed passen bij de gerechten die je gaat serveren. Als je vleesgerechten maakt, zijn barbecuesaus en honing-mosterdsaus perfect. Voor Mexicaanse gerechten zijn salsa en guacamole lekker. Als je gegrilde groenten hebt, passen knoflooksaus en aioli goed. En als je van pittige smaken houdt bij vleesgerechten, kun je Sriracha saus en chimichurri proberen. Onthoud dat sauzen de smaak van je gerechten kunnen verbeteren, dus probeer verschillende combinaties uit en ontdek wat het beste werkt per gerecht.

De hamburger

Ben je op zoek naar lekker vlees voor op de barbecue? De hamburger staat absoluut bovenaan! Het is een klassieker die niet mag ontbreken bij een barbecue. En dit gerecht smaakt heerlijk met wat Sriracha saus. Het leuke is dat veel mensen hun hamburgers zelf maken. Dat is lekker, want zo kun je je eigen draai eraan geven en de perfecte hamburger creëren. Je kunt kiezen voor varkensvlees of rundvlees, of een combinatie van deze. Succes gegarandeerd! Het beste is dat je ze zo groot kunt maken als je zelf wilt. Sommige mensen houden van grote stukken vlees op de barbecue, terwijl anderen liever kleinere hamburgers maken. Je kunt de grootte dus helemaal aanpassen naar jouw voorkeur!

De speklap

Wat is er lekker om te eten op de barbecue? Spek! Als je geen speklap hebt, kan het soms een beetje onrustig worden. Veel mensen kunnen niet zonder speklap. Het is een echte klassieker en behoort tot de barbecue top, net als het populairste barbecue vlees, hamburgers. Ook de speklap ken erg lekker smaken met srirachasaus. Probeer het eens uit!

Spareribs op de BBQ

Als je houdt van grote stukken vlees op de barbecue, dan moet je zeker de spareribs proberen! De sparerib is heerlijk als het goed gemarineerd is, eventueel gerookt en langzaam gegaard zodat het vlees van het bot valt. Het is echt lekker als het je lukt om deze goed te bereiden. Het is ook de moeite waard om verschillende marinades uit te proberen bij dit grote stuk vlees op de barbecue. Je kunt van alles proberen en ontdekken wat je het lekkerst vindt. Veel plezier met BBQ’en en alvast eet smakelijk!